ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βρετανία: Ξεπερνούν τις 400 οι συλλήψεις για τα βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα

Κλιμακώνεται η ένταση των βίαιων επεισοδίων σε ολόκληρη τη Μ.Βρετανία

Βρετανία: Ξεπερνούν τις 400 οι συλλήψεις για τα βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα

36 επεισόδια αναμένονται τις επόμενες ημέρες στη Μ.Βρετανία και οξύνεται η ένταση των βίαιων επεισοδίων με τις συλλήψεις να έχουν ξεπεράσει για τα καλά τις 400 και αντίστοιχα επεισόδια αναμένονται και σήμερα (6) Αυγούστου σε 6 διαφορετικά σημεία.

Σύμφωνα με το Guardian όσον αφορά την αυριανή ημέρα (07/08) τα επεισόδια αναμένεται να αυξηθούν κατά πέντε φορές, με την αστυνομία να έχει ενημερωθεί για 30 πιθανές συγκεντρώσεις.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ δήλωσε πως υπάλληλοι των αστυνομικών και των ειδικών δυνάμεων βρίσκονται σε ετοιμότητα σε όλη τη χώρα για να καταστείλουν τις βίαιες αναταραχές.

Οι δυνάμεις καταστολής που έχουν επιστρατευθεί ανέρχονται στις 18.000.

Σε συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Στάρμερ καταδίκασε τα περιστατικά εγκλήματος και κακοποίησης σε χώρους όπως η Παιδική Βιβλιοθήκη του Λίβερπουλ, τζαμιά, σούπερ μάρκετ και ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο.

Ο Στίβεν Πάρκινσον, διευθυντής των δημόσιων διώξεων, σε δηλώσεις του ενημέρωσε πως έχουν απαγγελθεί περίπου εκατό κατηγορίες για τα βίαια επεισόδια, εκ των οποίων όμως οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Σημειώνεται πως αφορμή για τα βίαια επεισόδια στη Βρετανία ήταν οι επιθέσεις ενός 17χρονου σε μια σχολή χορού με μαχαίρι, προκαλώντας το θάνατο τριών κοριτσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.