Κανείς δεν πρέπει να είναι σίγουρος για το πώς θα καταλήξει ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν...

WSJ: «Η Κίνα πρότεινε να φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής του Β.Πούτιν και του Ν.Τραμπ»

Για να βοηθήσει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

WSJ: «Η Κίνα πρότεινε να φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής του Β.Πούτιν και του Ν.Τραμπ»

Η εφημερίδα Wall Street Journal, ανέφερε χθες Τετάρτη (12/2) πώς η Κίνα πρότεινε να φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για να βοηθήσει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Κατά το δημοσίευμα, Κινέζοι αξιωματούχοι έριξαν αυτή την ιδέα στην ομάδα του Ρεπουμπλικάνου μέσω ενδιάμεσων. Η πρόταση προβλέπει τόσο ότι η Κίνα θα φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής όσο και ότι θα έχει συμβολή στην προσπάθεια τήρησης της ειρήνης αν κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, πάντα κατά τις πηγές της Τζέρναλ στην Ουάσιγκτον και στο Πεκίνο.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε αμέσως όταν του ζήτησε σχόλιο το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Δεν έχει υπάρξει αντίδραση της κυβέρνησης Τραμπ ως τώρα.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν «αμέσως» διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ανήγγειλε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω Truth Social, κάνοντας λόγο για «πολύ παραγωγική» συζήτηση με τον Ρώσο ομόλογό του.

Από την πλευρά του, ο Πούτιν είπε στον Τραμπ ότι επιθυμεί την εξεύρεση «μακροπρόθεσμης λύσης» στη σύγκρουση στην Ουκρανία μέσω «ειρηνευτικών συνομιλιών», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών που διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα.

Ακολούθως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το γεγονός ότι ο Τραμπ επικοινώνησε πρώτα με τον Πούτιν και μετά με τον Ζελένσκι, όπως και ο τόνος του, είναι ενδείξεις ρήξης με την πολιτική που ακολουθούσε ο προκάτοχός του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επί προεδρίας Μπάιντεν, η Ουάσινγκτον ήταν ο κύριος υποστηρικτής της Ουκρανίας σε στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο και συντονιστής της αντίδρασης της Δύσης στη ρωσική επέμβαση του Φεβρουαρίου του 2022.

Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατήγγειλε επανειλημμένως την «επίθεση» της Ρωσίας, λέξη που απουσιάζει από τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο Ρεπουμπλικάνος διάδοχός του στον Λευκό Οίκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.