Η Χαμάς ανακοίνωσε επισήμως την ανάδειξη του Γιαχία Σινουάρ ως τον νέο επικεφαλής της, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του πολιτικού της ηγέτη, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη από Ισραηλινούς.

Νωρίτερα σήμερα, το σαουδαραβικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Arabiya» είχε μεταδώσει πως τα ηνία του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος είχε αναλάβει προσωρινά ο Μοχάμαντ Ισμαήλ Νταρουίς.

Ο σκληροπυρηνικός Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2017 είχε εκλεγεί επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, πέρασε 23 χρόνια σε ισραηλινές φυλακές, προτού απελευθερωθεί το 2011, στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων.

Γεννήθηκε στην Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Γάζας, και εντάχθηκε στη Χαμάς από την ίδρυσή της το 1987, χρονιά της πρώτης Ιντιφάντα (εξέγερση).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρώην διοικητής των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ, στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, και θεωρούμενος ως ο «εγκέφαλος» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, καταζητείται από το Ισραήλ και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ΗΠΑ με τους «διεθνείς τρομοκράτες».