ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Χασάν Νασράλα: «Δεν θέλαμε να πλήξουμε υποδομές – Στοχεύσαμε ισραηλινή βάση»

Τι είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ για το κτύπημα στο Ισραήλ

Χασάν Νασράλα: «Δεν θέλαμε να πλήξουμε υποδομές – Στοχεύσαμε ισραηλινή βάση»

Για την επίθεση που πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ στο Ισραήλ σήμερα το πρωί, μίλησε ο επικεφαλής της λιβανέζικης οργάνωσης Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ξεκαθαρίζοντας πως στόχευσε σε στρατιωτική βάση, αποφεύγοντας τις υποδομές.

Ο Νασράλα ξεκίνησε την ομιλία του αποτίοντας φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαλίμ Αλ Χας, ο θάνατος του οποίου ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα.

Ο ηγέτης Χεζμπολάχ ανέφερε πως η οργάνωση στόχευσε μια βάση των ισραηλινών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών έξω από το Τελ Αβίβ και απέφυγε να επιτεθεί σε ισραηλινές υποδομές.

 «Ο κύριος στόχος της σημερινής επιχείρησης ήταν η βάση Γκλιλότ, όπου βρίσκεται η Μονάδα 8200. Η στοχευμένη βάση απέχει 110 χιλιόμετρα από τα λιβανέζικα σύνορα και 1.500 μέτρα από το Τελ Αβίβ», δήλωσε ο Νασράλα.

Η Μονάδα 8200 είναι μια μονάδα του Ισραηλινού Σώματος Πληροφοριών που είναι υπεύθυνη για μυστικές επιχειρήσεις και πληροφορίες στον κυβερνοχώρο.

Ο Νασράλα ισχυρίστηκε ότι τα αντίποινά της για την δολοφονία του Φουάντ Σουκρ καθυστέρησαν λόγω της αμερικανικής και ισραηλινής κινητοποίησης και «για να δοθεί μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις».

Η Χεζμπολάχ δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυραύλους ακριβείας σήμερα, αλλά μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στο μέλλον, συνέχισε ο Νασράλα, προσθέτοντας ότι κανένας από αυτούς τους πυραύλους δεν υπέστη ζημιές από τα ισραηλινά πλήγματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περισσότερους από 300 πυραύλους για να αποσπάσει την προσοχή του ισραηλινού αμυντικού συστήματος Iron Dome, ενώ εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία εισήλθαν όλα στον ισραηλινό εναέριο χώρο, υποστήριξε ο Νασράλα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.