ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Επιμένει η Χεζμπολάχ για Κύπρο: «Έχετε συμμετάσχει ενεργά στην προετοιμασία του Ισραήλ εναντίον μας»

«Το τελεσίγραφο δεν έρχεται ξαφνικά από το πουθενά» αναφέρει η ισλαμική οργάνωση του νοτίου Λιβάνου

Επιμένει η Χεζμπολάχ για Κύπρο: «Έχετε συμμετάσχει ενεργά στην προετοιμασία του Ισραήλ εναντίον μας»

Λίγο μετά από τις δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ για ενδεχόμενο πυραυλικό χτύπημα στο έδαφος της Κύπρου και την αντίδραση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, πηγές από την ισλαμική οργάνωση αναφέρουν πως «Η Κύπρος δεν πρέπει να εκπλήσσεται, συνεργάζεται εδώ και καιρό με το Ισραήλ για την προετοιμασία των δυνάμεών του σε επερχόμενες επιχειρήσεις εναντίον μας».

Η Χεζμπολάχ διαθέτει 5.000 πυραύλους τύπου Zelzal-2 με εμβέλεια 210 χιλιομέτρων και εκατοντάδες πυραύλους Fateh-110 με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων.

Αυτοί οι πύραυλοι έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν χάος αν έστω και το 1% χρησιμοποιηθεί κατά της Κύπρου. Επίσης, η οργάνωση διαθέτει περίπου 500 UAV-καμικάζι με ακτίνα δράσης 1.500 χιλιομέτρων.

Ποιος πιστεύετε ότι θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ενωμένου πολιτικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και να νικήσει τον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ σε εθνικές εκλογές;

  • Ν.Ανδρουλάκης (2%, 260 Votes)
  • Σ.Κασσελάκης (8%, 1.258 Votes)
  • Χ.Δούκας (10%, 1.649 Votes)
  • Μ.Χριστοδουλάκης (2%, 356 Votes)
  • Α.Τσίπρας (22%, 3.620 Votes)
  • Άλλος (13%, 2.085 Votes)
  • Κανείς (41%, 6.576 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 393 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.197

Loading ... Loading ...

Η Κύπρος διαθέτει ελάχιστα αντιπυραυλικά όπλα, όπως τα ρωσικά Tor-M1 και Buk-M1, τα οποία όμως είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να αναχαιτίσουν μια μαζική πυραυλική επίθεση από το νότιο Λίβανο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η Κύπρος δεν εμπλέκεται σε πολεμικές συγκρούσεις και αποτελεί «μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος».

Υπογράμμισε ότι η χώρα διατηρεί διπλωματικούς διαύλους επικοινωνίας με τη Χεζμπολάχ και την κυβέρνηση του Λιβάνου, καθώς και με το Ιράν.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της λύσης. Και ο ρόλος μας αυτός, όπως εκδηλώνεται, για παράδειγμα, μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο (προς τη Γάζα), αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Χριστοδουλίδης.

Οι απειλές της Χεζμπολάχ έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και στο εξωτερικό, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να εκφράζουν την ανησυχία τους για την πιθανότητα στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου.

Οι δηλώσεις του Κύπριου πρέσβη στο Ισραήλ ότι η Κύπρος θα δώσει απάντηση στη Χεζμπολάχ, προσθέτουν ένταση στην ήδη ευαίσθητη κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.