Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ορισμένοι κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης, συγκεντρώθηκαν κοντά στο Καπιτώλιο εκφράζοντας την αντίθεσή τους με για την παρουσία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στο Κογκρέσο.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πανό, που χαρακτήριζαν τον Νετανιάχου «Καταζητούμενο Εγκληματία Πολέμου» και άλλοι πλακάτ μπου αναφέρονταν στο ένταλμα σύλληψης που ζητούν να εκδώσουν οι εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Από τη σημερινή μαζική διαδηλωση έξω από το καπιτώλιο δεν έλειψαν και τα επεισόδια με την Αστυνομία. Οι διαδηλωτές δεν παρέλειψαν να κάψουν αμερικανικές σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των ΗΠΑ στο Μεσανατολικό αλλά και ομοιώματα του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Εισαγγελείς του ΔΠΔ δηλώνουν ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι ο Νετανιάχου και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ καθώς και οι ηγέτες της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, Μοχάμεντ αλ Μάσρι και Ισμαήλ Χανίγια να φέρουν ποινικές ευθύνες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που φέρεται να έχουν διαπράξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!