Ο εκπρόσωπος των Χούθι της Υεμένης Γιαχία Σαρί, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επέστρεψε από τις ΗΠΑ με το «πράσινο φως» για δολοφονίες, συμπληρώνοντας ότι η Αμερική πρέπει να πληρώσει το τίμημα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη αποτελεί «ειδεχθές τρομοκρατικό έγκλημα».

«Η στοχοποίησή του είναι ένα ειδεχθές τρομοκρατικό έγκλημα και μια κατάφωρη παραβίαση των νόμων και των ιδανικών αξιών» ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης και πρόσθεσε: «Ο Νετανιάχου επέστρεψε από την Αμερική με “πράσινο φως” για δολοφονίες. Η Αμερική εμπλέκεται σε όλα όσα συμβαίνουν και πρέπει να πληρώσει το τίμημα».

Οι αντάρτες της Υεμένης εκτοξεύουν από τον Νοέμβριο μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και κατά στόχων στο Ισραήλ, λέγοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένα φονικό χτύπημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους των Χούθι στο Τελ Αβίβ προκάλεσε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι της Χοντέιντα, από τις οποίες σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και προκλήθηκε μια τεράστια κόλαση.