ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΥΠΕΞ Ιράν: «Η Τεχεράνη είναι ανοιχτή σε διπλωματικές συζητήσεις αλλά όχι υπό το καθεστώς απειλών και πιέσεων»

«Ο διάλογος θα πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό»

ΥΠΕΞ Ιράν: «Η Τεχεράνη είναι ανοιχτή σε διπλωματικές συζητήσεις αλλά όχι υπό το καθεστώς απειλών και πιέσεων»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσί, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σήμερα Σάββατο (14/9) τόνισε ότι η Τεχεράνη είναι ανοιχτή σε διπλωματικές συζητήσεις για την επίλυση διαφορών.

Ωστόσο, όχι υπό το καθεστώς «απειλών και πιέσεων», όπως μετέδωσαν σήμερα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωση, μετά την επιβολή κυρώσεων ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Γερμανίας και Γαλλίας κατά του ιρανικού αεροπορικού κλάδου.

Χθες, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι η ΕΕ εξετάζει νέες κυρώσεις με στόχο ιρανικούς αερομεταφορείς, σε απάντηση στις κατηγορίες της Δύσης ότι η Ισλαμική Δημοκρατία προμηθεύει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο που διεξάγει η Μόσχα στην Ουκρανία.

«Το Ιράν συνεχίζει τη δική του πορεία με δύναμη, αν και ήμασταν πάντα ανοιχτοί σε συνομιλίες για την επίλυση διαφορών… αλλά ο διάλογος θα πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, όχι σε απειλές και πιέσεις», δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο Αρακτσί δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τεχεράνη δεν έχει παραδώσει κανέναν βαλλιστικό πύραυλο στη Ρωσία, σημειώνοντας πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Ιράν από τις ΗΠΑ και τις τρεις ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα στις σχέσεις της Τεχεράνης με τις δυτικές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία επέβαλαν την Τρίτη νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων μέτρων κατά της εθνικής αεροπορικής εταιρείας Iran Air.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.