Σύμφωνα με το τελικό πόρισμα, ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine) lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam  και μεταβολίτης της (norclobazam).

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθέντων ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωσης της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης.

Στα ούρα ανιχνεύθηκε Κεταμίνη, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam).

Παράλληλα, ανάμεσα στις εργαστηριακές εξετάσεις συμπεριλαμβάνονται δείγματα από τον εγκέφαλο και τα σπλάχνα με συσκευή λάρυγγος, ιστοτεμάχια ήπατος, νεφρού και παγκρέατος καθώς και από τους νεφρούς με τα επινεφρίδια για ιστολογική εξέταση.

Στις παρατηρήσεις της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρονται τα εξής:

Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφύλων και μονοκυττάρων με ηωσυνόφυλλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος όπως αναφέρει στο πόρισμα του ο ιατροδικαστής σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου.