ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Υπόθεση Ζιζέλ Πελικό: «Μαγείρευα κι έριχνα τα υπνωτικά στο φαγητό ή στο παγωτό», κατέθεσε ο 70χρονος Ντομινίκ

«Την έγδυνα, σύμφωνα με τις επιθυμίες του καθενός», είπε ο άνδρας

Υπόθεση Ζιζέλ Πελικό: «Μαγείρευα κι έριχνα τα υπνωτικά στο φαγητό ή στο παγωτό», κατέθεσε ο 70χρονος Ντομινίκ

Ο Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος κατηγορείται για τα όσα βίωσε η σύζυγός του Ζιζέλ, περιέγραψε την Παρασκευή ενώπιον του δικαστηρίου στη Γαλλία το «πόσο εύκολο» ήταν να ναρκώνει τη γυναίκα του επί 10 χρόνια για να την βιάζει εκείνος αλλά και δεκάδες άλλοι άγνωστοι άνδρες χωρίς εκείνη να αντιληφθεί το παραμικρό.

Ο Ντομινίκ Πελικό περιέγραψε μέσα στο δικαστήριο στη Γαλλία πώς έριχνε τα υπνωτικά χάπια στο φαγητό ή στο παγωτό που της προσέφερε ενώ εκείνη έβλεπε τηλεόραση.

Πρόκειται για μια άθλια τελετουργική διαδικασία που πραγματοποιούσε επί σχεδόν μια δεκαετία.

Όταν ετοίμαζε το βραδινό γεύμα της πρώην συζύγου του, ο 70χρονος σήμερα Ντομινίκ Πελικό έριχνε διακριτικά τα υπνωτικά χάπια που επρόκειτο να καταπιεί, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει.

Μερικά δισκία Temesta, ένα ισχυρό αγχολυτικό φάρμακο συνώνυμο της χημικής υποταγής, ήταν αρκετά για να την ρίξουν σε βαθύ ύπνο ώστε να μην αντιδρά την ώρα που την βιάζουν.

Μεταξύ 2011 και 2020, ο Πελικό έφερε τουλάχιστον 50 άνδρες (πιθανότατα πολύ περισσότερους στην πραγματικότητα, καθώς οι αρχές μέτρησαν περισσότερους από 80 πιθανούς δράστες), οι οποίοι δικάστηκαν μαζί του για τον βιασμό της ναρκωμένης συζύγου του

«Συμβουλές» από νοσοκόμα μέσω διαδικτύου

Ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου, Ροζέ Αράτα, ρώτησε τον Ντομινίκ Πελικό για το πώς προμηθεύτηκε τα χάπια.

Ο Πελικό εξήγησε ότι μίλησε με μια νοσοκόμα στο διαδίκτυο, η οποία του είπε πόσα χάπια Temesta χρειαζόταν για να ναρκώσει το θύμα του και να εξασφαλίσει ότι δεν θα ξυπνούσε κατά τη διάρκεια των βιασμών

«Μου πήρε λίγο χρόνο για να αποφασίσω», λέει. Συνεχίζει λέγοντας ότι «χρησιμοποίησε τη μέθοδο σταδιακά».

«Σε ορισμένες σκηνές από το 2014, το 2015, το 2016, μέχρι και το 2018, πιστεύω ότι υπάρχουν στιγμές που η γυναίκα μου αντιδρά», εξηγεί, αναφερόμενος στις περισσότερες από 20.000 φωτογραφίες και βίντεο από την κακοποίηση που υπέστη η Ζιζέλ που βρήκε η αστυνομία στον σκληρό του δίσκο.

Η ποσότητα των αγχολυτικών δεν ήταν επαρκής και ο Ντομινίκ Πελικό έπρεπε να αυξήσει τις δόσεις για να πετύχει τους σκοπούς της.

Λυπάμαι που επιμένω, αλλά είστε δύο μέσα σε αυτό το σπίτι, δεν είναι κάστρο με πενήντα δωμάτια. Με πρακτικούς όρους, πώς το κάνατε;» Τον ρώτησε.

«Οι δόσεις προετοιμάζονταν εκ των προτέρων, ανάλογα με το ραντεβού», απάντησε ο 71χρονος.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι χορηγούσε το φάρμακο ενώ ετοίμαζε γεύματα.

«Εγώ μαγείρευα. Είχε τις αμφιβολίες της κατά καιρούς. Αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ήταν σχετικά εύκολο», ανέφερε.

Ο Ντομινίκ συνέχισε περιγράφοντας τα βράδια που περνούσε με την πρώην σύζυγό του. «Τις περισσότερες φορές, ήταν στην κρεβατοκάμαρα, είχε ήδη φάει βραδινό, είχε πάρει το υπνωτικό. Αν ήταν αργότερα, το έβαζα στο παγωτό που της ετοίμαζα. Της το έφερνα μπροστά στην τηλεόραση», συνεχίζει.

Ο πρόεδρος Roger Arata τον ρώτησε για τα άλλα στάδια του τρόπου λειτουργίας του: «Η κυρία Πελικό κοιμόταν πάντα με τις πιτζάμες της», επισημαίνει ο πρόεδρος.

Ωστόσο, «μπορούσαμε να δούμε [στα βίντεο που προβλήθηκαν στην ακροαματική διαδικασία] ότι φορούσε μόνο εσώρουχα, κάλτσες, άλλοτε μαύρες, άλλοτε λευκές», πρόσθεσε ο δικαστής.

«Την έγδυνα, σύμφωνα με τις επιθυμίες του καθενός».

«Πώς καταφέρατε να βγάλετε τις πιτζάμες της χωρίς να ξυπνήσει;» τον ρώτησε ξανά ο πρόεδρος. «Όταν ήταν σε βαθύ ύπνο, ήταν πολύ εύκολο, ντρέπομαι. Ακόμα και για τις κάλτσες. Μερικές φορές τις έβαζα αυτές που μου έφερναν», παραδέχεται ο Πελικό.

«Με ρωτούσαν αν τις έπλενα: οικολογικό πρόγραμμα, Soupline, πλύση 30 λεπτών».

Μείξη «ευχαρίστησης» και «δυσφορίας»

Ο πρόεδρος τον ρώτησε αν, «είχε ήδη αρχίσει να βιώνει τη στιγμή ως κάτι συναρπαστικό».

«Είναι μία μείξη και των δύο: ευχαρίστηση και δυσφορία», απάντησε. «Δυσφορία;» ρώτησε ο δικαστής. «Την αγαπώ πολύ, ακόμη κι αν αυτό σας φαίνεται παράδοξο» απάντησε ο ενορχηστρωτής των βιασμών της ίδιας του της γυναίκας.

Απέναντί του, στην άλλη πλευρά του δωματίου, η Ζιζέλ Πελικό δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Στα βίντεο των βιασμών που προβλήθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, το θύμα είναι «ένα αντικείμενο που κακοποιείται», τόνισε ο Stéphane Babonneau, ένας από τους δικηγόρους της Ζιζέλ. «Αναγνωρίζετε ότι υπάρχει βία σε αυτούς τους βιασμούς;»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ναι, φυσικά», απάντησε ο Πελικό. «Αλλά δεν υπάρχει μίσος; Όχι μαζί της», λέει ο 70χρονος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.