ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ζυρίχη: Η «ηρωική» πράξη ενός 38χρονου οδήγησε στη σύλληψη του δράστη που μαχαίρωσε 5 παιδιά 

Τον ακινητοποίησε μέχρι να έρθει η αστυνομία

Ζυρίχη: Η «ηρωική» πράξη ενός 38χρονου οδήγησε στη σύλληψη του δράστη που μαχαίρωσε 5 παιδιά 

Η «ηρωική» πράξη του 38χρονου Mirco Brühwiler οδήγησε στη σύλληψη του δράστη της αιματηρής επίθεσης στη Ζυρίχη.

Ο άνδρας κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη μέχρι να φτάσει η αστυνομία στο σημείο του εγκλήματος – έναν παιδικό σταθμό όπου μαχαιρώθηκαν πέντε παιδιά – με αποτέλεσμα τρία από αυτά να τραυματιστούν σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο 20min.ch, ο δράστης είναι ένας 23χρονος Κινέζος, ο οποίος κρατείται σε αστυνομικό τμήμα της πόλης, αλλά παραμένει άγνωστο το κίνητρό του για την επίθεση.

Ο 38χρονος Mico, ο οποίος εργάζεται σε ένα κατάστημα της γειτονιάς, δούλευε το μεσημέρι της Τρίτης, όποτε και έγινε η επίθεση. Μιλώντας στο ειδησεογραφικό μέσο είπε τα εξής: «Αντιλήφθηκα ότι κάτι συνέβαινε, επειδή συνήθως τα παιδιά βγαίνουν από το σχολείο τραγουδώντας. Αλλά σήμερα φώναζαν για βοήθεια, οπότε βγήκα έξω και έπεσα πάνω σε αυτές τις εικόνες».

Ένας περαστικός του είπε τότε ότι κάποιος είχε επιτεθεί στα παιδιά με μαχαίρι.

«Ο δράστης ήταν ήρεμος και καθόταν στο πάτωμα. Αλλά σκέφτηκα ότι έπρεπε να τον κρατήσω ακινητοποιημένο για να μην το σκάσει, οπότε τον έπιασα με ελεγχόμενη λαβή», είπε. Θεωρεί τις ενέργειές του ως κάτι φυσιολογικό που θα έπρεπε να κάνει κάθε πολίτης.

Μια γυναίκα από τον παιδικό σταθμό κρατούσε το μαχαίρι, το ύποπτο για φόνο όπλο, κάτω από το πόδι της. Ο Brühwiler δεν μπορεί να πει σε ποια ακριβώς κατάσταση βρισκόταν ο δράστης την ώρα της πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας επιτέθηκε σε παιδικο σταθμό την Τρίτη λίγο μετά το μεσημέρι στα βόρεια της Ζυρίχης, στην πλατεία Bernina.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πρώτες πληροφορίες για τον ύποπτο ανέφεραν ότι επρόκειτο για ανήλικο άτομο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.