ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δυστοπία: Από το 2030 οι οικονομικές συναλλαγές θα γίνονται με τα βιομετρικά μας χαρακτηριστικά! – Το κράτος θα ξέρει τα πάντα

Φυσικά αυτό σημαίνει και κατάργηση των μετρητών

Δυστοπία: Από το 2030 οι οικονομικές συναλλαγές θα γίνονται με τα βιομετρικά μας χαρακτηριστικά! – Το κράτος θα ξέρει τα πάντα

Αλλάζουν όλα ως προς τις οικονομικές συναλλαγές, ανάμεσα σε αυτές και η χρήση των πλαστικών καρτών, καθώς αυτές από το 2030 και μετά θα πραγματοποιούνται με χρήση των βιομετρικών μας χαρακτηριστικών!

Πρόκειται για ένα δυστοπικό σενάριο το οποίο οδεύει στο να γίνει πραγματικότητα και σύντομα οι πιστωτικές κάρτες θα αποτελέσουν παρελθόν υποτίθεται, όπως πάντα, για την ασφάλεια μας και την ευκολία στις συναλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως κολοσσοί όπως η Amazon και η Apple έχουν εισάγει βιομετρικά με το Face ID.

 Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, πέρα από το πρόσωπο θα χρησιμοποιείται ακόμη και όλη η παλάμη για την επαλήθευση των συναλλαγών.

Να σημειωθεί πως οι φυσικές κάρτες δεν θα καταργηθούν άμεσα, ωστόσο ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη εξαετία να έχουν αντικατασταθεί πλήρως.

Παράλληλα, αυτό προϋποθέτει πως οι χρήστες θα έχουν και τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες, όπως τερματικά POS σε καταστήματα ή smartphones και tablets με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ή προσώπου.

Οι τομείς που πιθανότατα θα υιοθετήσουν πρώτοι αυτή την τεχνολογία περιλαμβάνουν το λιανικό εμπόριο, τον τραπεζικό τομέα και τις βιομηχανίες υγείας και φιλοξενίας.

Με λίγα λόγια η χρήση των βιομετρικών χαρακτηριστικών θα φέρει και την οριστική εξαφάνιση των μετρητών.

Όλοι θα χρησιμοποιούν χρήμα το οποίο δεν θα το αγγίζουν και δεν θα το βλέπουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κυριότερο όμως είναι ότι πλέον ένα κράτος το οποίο δεν είναι εμπιστοσύνης και ποτέ δεν θα είναι, θα γνωρίζει τα πάντα για εμάς από τις αγορές μας μέσω των οποίων θα κατασκευάζει το λεπτομερές προφίλ μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.