Αλλάζουν όλα ως προς τις οικονομικές συναλλαγές, ανάμεσα σε αυτές και η χρήση των πλαστικών καρτών, καθώς αυτές από το 2030 και μετά θα πραγματοποιούνται με χρήση των βιομετρικών μας χαρακτηριστικών!

Πρόκειται για ένα δυστοπικό σενάριο το οποίο οδεύει στο να γίνει πραγματικότητα και σύντομα οι πιστωτικές κάρτες θα αποτελέσουν παρελθόν υποτίθεται, όπως πάντα, για την ασφάλεια μας και την ευκολία στις συναλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως κολοσσοί όπως η Amazon και η Apple έχουν εισάγει βιομετρικά με το Face ID.

 Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, πέρα από το πρόσωπο θα χρησιμοποιείται ακόμη και όλη η παλάμη για την επαλήθευση των συναλλαγών.

Να σημειωθεί πως οι φυσικές κάρτες δεν θα καταργηθούν άμεσα, ωστόσο ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη εξαετία να έχουν αντικατασταθεί πλήρως.

Παράλληλα, αυτό προϋποθέτει πως οι χρήστες θα έχουν και τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες, όπως τερματικά POS σε καταστήματα ή smartphones και tablets με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ή προσώπου.

Οι τομείς που πιθανότατα θα υιοθετήσουν πρώτοι αυτή την τεχνολογία περιλαμβάνουν το λιανικό εμπόριο, τον τραπεζικό τομέα και τις βιομηχανίες υγείας και φιλοξενίας.

Με λίγα λόγια η χρήση των βιομετρικών χαρακτηριστικών θα φέρει και την οριστική εξαφάνιση των μετρητών.

Όλοι θα χρησιμοποιούν χρήμα το οποίο δεν θα το αγγίζουν και δεν θα το βλέπουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κυριότερο όμως είναι ότι πλέον ένα κράτος το οποίο δεν είναι εμπιστοσύνης και ποτέ δεν θα είναι, θα γνωρίζει τα πάντα για εμάς από τις αγορές μας μέσω των οποίων θα κατασκευάζει το λεπτομερές προφίλ μας.