ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Δυτικοί προς Ισραήλ: «Να κάνετε πίσω γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουμε ένα δεύτερο ή τρίτο κύμα επιθέσεων από το Ιράν»

Οι Δυτικοί ξόδεψαν τεράστιους στρατιωτικούς και οικονομικούς πόρους για να προστατέψουν το Ισραήλ στην προχθεσινή επίθεση - Στο Ιράν αντίθετα δεν κόστισε τίποτε

Δυτικοί προς Ισραήλ: «Να κάνετε πίσω γιατί δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουμε ένα δεύτερο ή τρίτο κύμα επιθέσεων από το Ιράν»

Οι Δυτικοί (και εννοούμε Αμερικανούς, Γάλλους και Βρετανούς που ανέλαβαν να προστατέψουν το Ισραήλ από την μαζική επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους) πιέζουν τον Μ.Νετανιάχου να μην επιτεθεί στο Ιράν γιατί όπως του διαμηνύουν «δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουμε ένα δεύτερο ή τρίτο κύμα επιθέσεων».

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ και αναμένονται αποφάσεις από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Σημειώνεται ότι οι α/α πύραυλοι που χρειάστηκαν να καταναλωθούν για να αναχαιτιστούν τα ιρανικά drones και οι ιρανικοί πύραυλοι, είχαν συνολικό κόστος 1,3 δισ. δολάρια!

Αντίθετα, το κόστος της επίθεσης των Ιρανών με τα φθηνής κατασκευής drones (ένα Shaheed τους κοστίζει 4.000 δολάρια για να παραχθεί) και τους επίσης φθηνούς βαλλιστικούς πυραύλους (χρησιμοποίησαν τους χειρότερους από τους 3.000 που διαθέτουν μαζί με τους πυραύλους cruise), συνολικά δεν πρέπει να ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια $!

Όπως λοιπόν του έχουν ξεκαθαρίσει σε ένα δεύτερο ή και ένα τρίτο κύμα επιθέσεων δεν θα μπορούν να είναι τόσο αποτελεσματικοί και ο λόγος δεν είναι μόνο το κόστος αλλά δεν θα επαρκεί και η ποσότητα των όπλων.

Ακούστηκε ότι χρησιμοποιήθηκε πύραυλος Patriot αξίας 2 εκατομμυρίων $, για να καταρριφθεί… drone!

Σε μία εποχή που η Δύση αναζητά τρόπους για να στείλει οπλικά συστήματα, τα οποία είναι εμφανές πλέον ότι δεν τα διαθέτει σε επαρκείς ποσότητες, στην Ουκρανία, είναι σαφές ότι δεν θα μπορέσει να αντέξει το βάρος μίας συγκρούσεις με μία πολύ ισχυρή δύναμη όπως είναι το Ιράν.

Το Ιράν χρησιμοποίησε στην προχθεσινή επίθεση το 5% των πυραύλων του, δηλαδή περίπου 150 ενώ είχε απόθεμα 3.000.

Επίσης, διαθέτει περίπου 25.000 drones καμικάζι τα οποία τα κατασκευάζει με ημερήσιο ρυθμό 50 την ημέρα!

Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη φορά μπορούν να στείλουν χιλιάδες από αυτά τα drones και να προκαλέσουν κορεσμό στις όποιες δυνατότητες των Δυτικών και των Ισραηλινών για κατάρριψη και εν συνεχεία να ακολουθήσουν μαζικά πυραυλικά πλήγματα, τα οποία αυτή τη φορά θα προκαλέσουν πολύ μεγάλες ζημιές.

Ούτε το περιβόητο Ιron Dome θα ήταν ικανό να ανταπεξέλθει σε μία τέτοια επίθεση και καλό είναι να υπενθυμιστεί ότι στο προχθεσινό χτύπημα του Ιράν δεν συμμετείχε σιιτική Xεζμπολάχ, η οποία και αυτή διαθέτει ένα ιδιαίτερα μεγάλο πυραυλικό οπλοστάσιο.

Τι θα συμβεί εάν ξεκινήσει να πλήττει στόχους εντός ισραηλινού εδάφους;

Ακόμα και οι κατώτεροι από πλευράς κατασκευής ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, κάποιοι από αυτούς κατάφεραν και πέρασαν την αντιαεροπορική «ομπρέλα» που είχαν δημιουργήσει Ισραήλ και Δυτικοί.

Από 7 έως 20 πυραύλους κατάφεραν να περάσουν και να χτυπήσουν στόχους.

Οι Ιρανοί είχαν πολλά fails στις εκτοξεύσεις των drones (και πως να μην είχαν αφού μιλάμε για ιπτάμενα «παπάκια») και αρκετά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Ισραήλ.

Άλλωστε η απόσταση ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Σαν σύγκριση είναι σαν ένα Shaheed να εκτοξευόταν από την Ρωσία και να φτάσει στο Λονδίνο!

Ακολούθησαν άλλωστε μία μεγαλύτερη πορεία καθώς έπρεπε να περάσουν από τα Υψίπεδα του Γκολάν διαμέσου Συρίας.

Οι Ιρανοί γνώριζαν πως εάν επιχειρούσαν να ακολουθήσουν πορεία μέσω της Ιορδανίας πολλά από αυτά θα είχαν καταρριφθεί.

Η Ιορδανία είναι η μόνη φιλοδυτική χώρα που έχει απομείνει στην περιοχή και θεωρείται εκ των πλέον πιστών συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Μάλιστα, μαζί με το Μαρόκο το οποίο βεβαίως βρίσκεται στην Δυτική Αφρική, είναι τα μόνα αραβικά κράτη τα οποία είναι ακραιφνώς φιλοαμερικανικά–φιλοδυτικά.

Το Ιράν έχει προειδοποιήσει την Ιορδανία πως την επόμενη φορά θα αποτελέσει και αυτή πρωτεύοντα στόχο.

Μία επίθεση στην Ιορδανία θα έθετε σε κίνδυνο το φιλοαμερικανικό καθεστώς.

Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να συμβεί κάτι τέτοιο και απαιτούν από το Νετανιάχου να «καταπιεί» την ιρανική επίθεση.

Μένει να φανεί αν θα κάνει το «κεφαλιού» του και αν θα προχωρήσει σε επίθεση κατά του Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα ιρανικά αντίποινα όμως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί εντελώς μόνος του ως προς την αντιμετώπιση τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.