Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα (13/10) ο  Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Ιρανό ομόλογό του, ζήτησε εκ μέρους του να «υποστηρίξει μια γενική αποκλιμάκωση».

Μάλιστα, ο Μακρόν προέτρεψε τον Μασούντ Πεζεσκιάν «να χρησιμοποιήσει την επιρροή του προς αυτή την κατεύθυνση με τους αποσταθεροποιητικούς παίκτες της περιοχής που έχουν την υποστήριξή του, προκειμένου να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της κατάπαυσης του πυρός τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο» σύμφωνα με τη ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες μίλησαν και για την πραγμάτωση «μιας ενδεχόμενης κατάπαυσης πυρός μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ» με τη μορφή εγγυητικών όρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το δελτίο τύπου της ιρανικής προεδρίας, ο Μασούντ Πεζεσκιάν έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» στον Γάλλο πρόεδρο για την έναρξη των όποιων διαπραγματεύσεων «την συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να αναγκάσει το σιωνιστικό καθεστώς να θέσει τέλος στη γενοκτονία και τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Γάζα και τον Λίβανο».