Από το βράδυ της Δευτέρας, η απειλή του ISIS-K (το παρακλάδι του ISIS που ευθύνεται για την πρόσφατη σφαγή στη Μόσχα) για παρόμοια επίθεση στα παιχνίδια του Champions League, με ειδική μνεία στον αγώνα Παρί-Μπαρτσελόνα, έχει προκαλέσει συναγερμό στην UEFA, τις ομάδες και τις πόλεις όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Κι αν το πρώτο κομμάτι των αγώνων σε Μαδρίτη (Ρεάλ-Σίτι) και Λονδίνο (Άρσεναλ-Μπάγερν) δεν έκρυβε κάτι περίεργο, στο Παρίσι επικρατεί αναβρασμός εν όψει του σημερινού αγώνα της Παρί με τη Μπαρτσελόνα.

Η γαλλική κυβέρνηση στη συνηθισμένη αστυνομική δύναμη που απασχολείται σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, προσέθεσε 500 αστυνομικούς, αλλά κυρίως επιστράτευσε την επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα BRI (Brigade de Recherche et d’Intervention).

Μια μονάδα που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’60 για να καταπολεμήσει τις συμμορίες των μεγάλων γαλλικών πόλεων, αλλά από το 2015, όταν και είχαμε τα χτυπήματα του ISIS στο Παρίσι (με αφορμή τον φιλικό αγώνα Γαλλία-Γερμανία έγιναν επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή 130 ανθρώπων), ασχολείται με τις τρομοκρατικές απειλές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα η παρουσία της BRI στο Παρκ Ντε Πρενς (με ντρόουνς, σκυλιά που ανιχνεύουν βό,βες, ρομπότ) αναμένεται να επεκταθεί και σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ η ανησυχία έχει μεγαλώσει καθώς τις προηγούμενες ημέρες η Παρί κατήγγειλε κυβερνοεπιθέσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων (γεγονός που θεωρήθηκε ως προσπάθεια να εισέλθουν στο στάδιο τρομοκράτες).