Λεφτά υπάρχουν: Ένα εκατομμύριο ευρώ πριμ στους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος από την ΕΠΟ για τη νίκη στην Σκωτία!

Η αναγέννηση της Wagner Group: Οι «πιο σκληροί πολεμιστές του κόσμου» επέστρεψαν ως μονάδα στις μάχες της Ουκρανίας

Αριθμούν περί τις 8.000 μαχητές στην Ουκρανία - Ποιος έδωσε πάλι μαχητικό πνεύμα στο ρωσικό εθελοντικό σώμα

Η αναγέννηση της Wagner Group: Οι «πιο σκληροί πολεμιστές του κόσμου» επέστρεψαν ως μονάδα στις μάχες της Ουκρανίας

Η εθελοντική ομάδα Wagner Group που έγραψε ιστορία με την κατάληψη της πόλης Μπάκχμουτ (ή Μπαχμούτ) στην Ουκρανία, έναν άθλο που αποτέλεσε το σημείο καμπής της ουκρανικής σύγκρουσης, επέστρεψε αθόρυβα στα πεδία των μαχών πριν δύο μήνες περίπου με νέο προσωπικό ενταγμένη πλέον στις ειδικές δυνάμεις του ρωσικού Στρατού.

Δημιουργός της νέας Wagner o Αντρέι Τρόσεφ, γνωστός με το προσωνύμιο «Σεντόι» (γκριζομάλλης στα ρωσικά) και στενός συνεργάτης του Γ.Πριγκόζιν που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα και φαίνεται ότι η νέα γενιά είναι πιο επαγγελματίες από εκείνη την προσωποπαγή ομάδα που εξεγέρθηκε κατά της κεντρικής διοίκησης τον Ιούνιο του 2023.

Στις μάχες του Μπαχμούτ είχαν σκοτωθεί περί τους 15.000 άνδρες της μονάδας εξοντώνοντας όμως πάνω από 50.000 Ουκρανούς.

Τώρα η ομάδα αποτελείται από 8.000 επίλεκτους στο ουκρανικό μέτωπο και άλλους 5.000 στην Αφρική.

Συνταγματάρχης εν αποστρατεία o Αντρέι Τρόσεφ, περιγράφεται συχνά ως ένας από τους ιδρυτές της Wagner και υπόκειται σε ευρωπαϊκές κυρώσεις για την «άμεση εμπλοκή του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της οργάνωσης (…) στη Συρία», σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ από τα τέλη του 2021.

Ο ίδιος ο Β.Πούτιν μιλώντας σε αυτόν είχε πει ότι «Γνωρίζετε τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν εκ των προτέρων ώστε το μάχιμο έργο να διεξαχθεί με τον καλύτερο τρόπο και με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία», είπε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος στον πρώην στρατιωτικό».

Το αίτημα του Πούτιν, που επισημοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Άμυνας Γιουνούς-Μπεκ Εφκούροφ.

Ο Τρόσεφ «έχει ήδη εργαστεί στο υπουργείο Άμυνας», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.