Εικόνες ντροπής λαμβάνουν χώρα στο στρατόπεδο της Θήβας, καθώς πάνω από 1.300 στρατιώτες βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Η έλλειψη νερού δεν αφορά μόνο την καθημερινή τους υγιεινή, αλλά έχει προκαλέσει και τεράστιες δυσκολίες στην κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης εντός του στρατοπέδου.

Η διοιίκηση δίνει άδειες στους στρατιώτες για να πλυθούν και να εξασφαλίσουν βασικές συνθήκες υγιεινής

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του στρατοπέδου, μη μπορώντας να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα, αναγκάζεται να δίνει καθημερινά άδειες στους στρατιώτες, ώστε να μπορούν να αποχωρήσουν από το στρατόπεδο και να βρουν «καταφύγιο» σε κοντινά καταστήματα, ξενοδοχεία και σπίτια στη Θήβα για να πλυθούν και να εξασφαλίσουν βασικές υπηρεσίες υγιεινής.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει οργή και απογοήτευση, τόσο στους στρατιώτες, όσο και στις οικογένειές τους, που ανησυχούν για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών τους.

Οι «τριτοκοσμικές» αυτές συνθήκες διαβίωσης προκύπτουν από σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα στις «απαρχαιωμένες» υποδομές του στρατοπέδου, οι οποίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τόσο πολύ κόσμο.

Για προβλήματα με τα υδραυλικά συστήματα του στρατοπέδου μιλά η διοίκηση

Ο δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το ζήτημα αφορά εσωτερικά προβλήματα των υδραυλικών συστημάτων του στρατοπέδου και δεν σχετίζεται με το δημοτικό δίκτυο παροχής νερού της πόλης. Παρ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε ετοιμότητα να συνδράμει τη διοίκηση του στρατοπέδου με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα και να επανέλθει η κανονικότητα για τους στρατευμένους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ερώτημα – που παραμένει αναπάντητο – είναι πότε θα υπάρξει οριστική λύση στο ζήτημα και τι μέτρα θα ληφθούν για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την αξιοπρέπεια των στρατιωτών.