ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος F-4 Phantom II της ΠΑ νότια της Ανδραβίδας

Εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση - Αναζητούνται οι πιλότοι

Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος F-4 Phantom II της ΠΑ νότια της Ανδραβίδας

Μαχητικό F-4Ε Phantom II του προγράμματος Peace Icarus συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας κατά την διάρκεια άσκησης χαμηλής διείσδυσης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των ιπτάμενων που βρίσκονταν σε μαχητικό αεροσκάφος Phantom F-4.

Το αεροσκάφος ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού των δύο Phantom που εκτελούσαν την εκπαιδευτική πτήση.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως αναφέρουν ότι ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «Βravo 2», το διθέσιο F-4Ε που κατέπεσε.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψαν επιτυχώς το αεροσκάφος.

Παράλληλα δεν είναι σαφές το πότε συνέβη το αεροπορικό ατύχημα, αν δηλαδή το Phantom είχε ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα την εκπαιδευτική πτήση ή είχε ολοκληρώσει τα γυμνάσια και επέστρεφε μαζί με το άλλο F-4 στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Το αεροσκάφος F-4E Phantom II, που κατέπεσε ανήκει στην 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού και εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε, βρέθηκε πάνω από την περιοχή του ατυχήματος και συμμετείχε στις πρώτες έρευνες αλλά θα αποχωρήσει γιατί εξαντλούνται τα καύσιμά του

Παράλληλα προς την περιοχή της πτώσης του αεροσκάφους κινούνται πλωτά με βάση οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης

Για τον εντοπισμό των δύο χειριστών ερευνούν από αέρος δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (το ένα από Ανδραβίδα και το άλλο από Καλαμάτα). Στις έρευνες λαμβάνει μέρος, επίσης, και ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από πλευράς του Λιμενικού έγινε γνωστό ότι στις έρευνες επιχειρούν τέσσερα πλωτά, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.