ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Φωτογραφίες από την τουρκική κατοχή του ελληνικού εδάφους στον Εβρο

Φωτογραφίες από την τουρκική κατοχή του ελληνικού εδάφους στον Εβρο

Φωτογραφία – ντοκουμέντο, που δείχνει Τούρκους στρατιωτικούς, σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αποδεικνύοντας περίτρανα το «φιάσκο» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια για το… «λίγες δεκάδες μέτρα» που μπήκαν οι Τούρκοι για να… μετρήσουν. .

Οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει στη περιοχή μικρή δύναμη της στρατοχωροφυλακής, σε μία σκηνή στο όριο της συνοριακής γραμμής και “μπαινοβγαίνουν” στο ελληνικό έδαφος, “μετρώντας” αντιδράσεις.

Τόσο η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εχθές όσο και η τηλεοπτική συνέντευξη του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια σήμερα το πρωί αποδεικνύουν ότι θέμα όχι μόνο υπάρχει, αλλά βρισκόμαστε προ απόκρυψης γεγονότων που έχουν συμβεί στον Έβροκαι η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Documento το αποδεικνύουν.

Ο ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι δεν έχει την διάσταση που του έχει δοθεί, αλλά επί της ουσίας, αυτό έχει γίνει από σκανδαλώδεις χειρισμούς της ελληνικής πλευράς.

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται η εγκατάσταση τουρκικών σκηνών επί του ελληνικού εδάφους στον Έβρο. Sτην φωτογραφία απεικονίζεται η σκηνή που έστησαν τα μέλη της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, ενώ το πρώτο βελάκι καταδεικνύει το σημείο που βρίσκονται οι Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες, το οποίο είναι ελληνικό έδαφος.

H πρώτη κατάληψη ελληνικού εδάφους μετά τα Ίμια δεν ήταν μία αστραπιαία ενέργεια μέσα στη μοιραία νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996.

Ήταν μια ευρεία τουρκική στρατιωτική ενέργεια, η οποία διήρκεσε συνολικά 10 ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου, όταν η Τουρκία επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΞ επειδή στην περιοχή Μελισσοκομείο, στο Πέπλο, λίγο νοτιότερα των Φερών, όταν οι ελληνικές δυνάμεις ξεκίνησαν να τοποθετούν επί (σ.σ.: ελληνικού εδάφους) φράχτη για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών.

Πρόκειται για μία περιοχή περίπου 9.000 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικότερα της κύριας κοίτης του ποταμού και η οποία ανήκει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη του 1926.

Σε ένα σημείο της ελληνικής περιοχής περίπου 16 στρεμμάτων, υπάρχει ένα έλος που αυτή την εποχή ξεραίνεται.

Η φωτογραφία:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.