ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αθήνα σε Ρ.Τ.Ερντογάν για τη Θράκη: «Δεν θα συζητήσουμε θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες»

«Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας» ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών

Αθήνα σε Ρ.Τ.Ερντογάν για τη Θράκη: «Δεν θα συζητήσουμε θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες»

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα αντέδρασαν στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ, όπου ανέφερε ότι τα ζητήματα της μουσουλμανικής (τουρκικής, σύμφωνα με τον ίδιο) μειονότητας της Θράκης κατέχουν υψηλή θέση στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων του με την ελληνική πλευρά.

«Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας» απάντησε η Αθήνα και έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι «ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση».

Οι ίδιες πηγές δεν παρέλειψαν να απαντήσουν και στις αναφορές Ερντογάν για το Κυπριακό ότι «η Άγκυρα είναι δεσμευμένη στον αγώνα ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ»

«Η διαιώνιση του σημερινού status quo, της κατοχής του ενός τρίτου του νησιού και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις» ανέφεραν οι ίδιες πηγές και σημείωσαν: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπουν λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και της προσωπικής του απεσταλμένης για την επανένωση του νησιού».

Στις αβάσιμες θέσεις για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη επανήλθε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ με αφορμή το γεγονός ότι σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Αχμέτ Σαδίκ ο ιδρυτής του κόμματος ΚΙΕΦ.

«Στον Σαδίκ οφείλουμε ένα μεγάλο κομμάτι των όσων έχει κερδίσει η “τουρκική μειονότητα” στη δυτική Θράκη. Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές τα θέματα των συμπατριωτών μας στη δυτική Θράκη είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Παρακολουθούμε τα θέματα που αφορούν τη θρησκηεία, τις λατρευτικές τελετές και την εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την “τουρκική μειονότητα” στη δυτική Θράκη και το ίδιο ισχύει και για τους τουρκοκύπριους που έχουν πέσει θύματα αδικίας και διακρίσεων για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα από τη δεκαετία του ’60» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνεχίζοντας για το Κυπριακό είπε ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα καμμένα χωριά, τα δολοφονημένα παιδιά, τις τραγωδίες των τουρκοκύπριων αδελφών μας. Ένα συνέβαιναν αυτές οι αγριότητες, οι δυτικοί δεν έκαναν τίποτα. Με την “ειρηνευτική επιχείρηση” (σ.σ. έτσι ονοματίζει η Τουρκία την εισβολή στην Κύπρο), η Τουρκία έσπασε τα χέρια όσων επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία των τουρκοκυπρίων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δυστυχώς καμία λύση δεν προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις. Εμείς και οι Τουρκοκύπριοι έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και έχουμε διακηρύξει ότι θα είμαστε δεσμεύμενοι στον αγώνα της ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.