Πρόσκληση στον νέο Δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα, απηύθυνε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ώστε να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα ευχαρίστηκε τον Κ.Μπακογιάννη για την συνεργασία που είχαν.

Αρχικά, ανέφερε πως «θα ήθελα να συγχαρώ τον αγαπητό μου φίλο, Κώστα (σ.σ. Μπακογιάννη), για τη συνεισφορά του, στην Αθήνα. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τις καλές και φιλικές σχέσεις που δημιουργήσαμε. Στην Κωνσταντινούπολη, διοργανώσαμε τη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων.

Πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του Κώστα. Ήταν μία ιδιαίτερη συνεργασία. Ελπίζω να συνεργαστούμε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο για καλύτερα ζητήματα», μιλώντας στην ΕΡΤ, σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί απόψε (05/12, 22:00).

«Επιπλέον τού έστειλα μία εμπεριστατωμένη επιστολή, στην οποία εξέφρασα αυτές τις επιθυμίες. Αισθάνομαι βέβαιος ότι θα αναπτύξουμε μία αποφασιστική σχέση, με σκοπό να συνεχισθεί η ιστορική συνεργασία αυτών των δύο πόλεων και να διαμορφώσουμε τη βάση μίας καλής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», προσέθεσε ο Ε.Ιμάμογλου.

Ακόμη, στάθηκε στην προσπάθεια διάσωσης και αποκατάστασης του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, για το οποίο είναι αφιερωμένη η εκπομπή, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το υπέροχο κτήριο μπορεί να προσφέρει πολύ αποτελεσματικές υπηρεσίες σ’ αυτήν την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα μπορούσε να γίνει μουσείο, όπου θα αναβιώσει η ιστορία του και θα εξηγούνται οι παρελθούσες λειτουργίες του. Υπάρχει, επίσης, ο πολιτισμός, η επιστήμη, η παιδεία και η τέχνη. Μας είχαν υποδείξει ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και σε αυτούς τους τομείς».