ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Kρίση Κάσου «Θα χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματική οδό» λέει η Αθήνα – Δεν στέλνονται άλλα πολεμικά πλοία

Το υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει ενέργειες για την αποσυμφόρηση της κατάστασης

Kρίση Κάσου «Θα χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματική οδό» λέει η Αθήνα – Δεν στέλνονται άλλα πολεμικά πλοία

Το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή εξαιτίας της παρουσίας τουρκικών πολεμικών πλοίων νότια της Κάσου, λόγω των ερευνών του ιταλικού πλοίου «IEVOLI RELUME» για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα αναζητεί και επιδιώκει μια «διπλωματική» απάντηση για να αποφευχθούν οι περαιτέρω εντάσεις.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ αυτή τη στιγμή γίνονται κινήσεις σε όλα τα επίπεδα από το υπουργείο Εξωτερικών για την αποσυμφόρηση της κατάστασης που έχει προκληθεί νότια της Κάσου και της Καρπάθου με αφορμή την προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλλει επί του πεδίου το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Αν και το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, αν χρειαστεί να στείλει περισσότερες Μονάδες στο Καρπάθιο πέλαγος, δεν σχεδιάζει προς το παρόν να κάνει κάτι τέτοιο, ενώ δεν ανακαλείται καμία άδεια.

Η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και η κανονιοφόρος «Αήττητος» μαζί με ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος παραμένουν στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχα, από την τουρκική πλευρά, βρίσκονται οι φρεγάτες Gökova και Göksu, η κορβέτα Beykoz και δύο ακόμα πυραυλάκατοι, τα οποία παρακολουθούν στενά τις έρευνες του ιταλικού πλοίου​​ και αποτελούσαν μέρος της αρμάδας των 50 πολεμικών σκαφών της Τουρκίας που βρέθηκαν στην Κύπρο για τις τουρκικές φιέστες της επετείου της εισβολής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.