«Μαύρα σύννεφα» συγκεντρώνονται για την Ελλάδα στο «σκληρό πυρήνα» της εθνικής της κυριαρχίας, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Κυριαρχία που απορρέει από την εδαφική κυριαρχία στον νησιωτικό χώρο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη μετά από δύο ήττες εθνικού επιπέδου (“Oruc Reis” και Κάσο) επέλεξε την στιγμή που θα μιλήσει με την σαφώς ισχυρότερη οικονομικά και στρατιωτικά, σήμερα, Τουρκία κάτι που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε εθνικές παραχωρήσεις.

Μία συνάντηση μισής ώρας ήταν αρκετή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «σφραγίσει» αυτό που φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί εδώ και αρκετό καιρό με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η αντίστροφη μέτρηση για την μείωσης της εθνικής κυριαρχίας, ξεκίνησε.

Ποιος θα κάνει την διαπραγμάτευση για υφαλοκρηπίδα  και ΑΟΖ; Μα, ο υπουργός των έξι ναυτικών μιλίων εθνικής κυριαρχίας»: Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, που το 2020 ως υπουργός Επικρατείας, δηλωδή εκρπόσωπος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη είχε δηλώσει ότι «Τα έξι μίλια απόσταση από τα τα νησιά είναι ο χώρος εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας» εκχωρώντας, υφαλοκρηπίδα και δυνητική ΑΟΖ!

Και ακολούθησε πριν λίγες εβδομάδες η εξευτελιστική υποχώρηση-αποχώρηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την… Κάσο ενώπιον των τουρκικών πολεμικών πλοίων όταν τα τουρκικά έθεσαν θέμα «εθνικής κυριαρχίας στην ΑΟΖ της Τουρκίας» βάσει του τουρκολιβυκού συμφώνου!

Αυτός θα διαπραγματευθεί σε λίγες ημέρες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χ.Φιντάν, τον επί δεκαετία πανίσχυρο διοικητή της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ του ελληνικού κράτους!

Ελπίζουμε να μπορούμε να κινηθούμε ανατολικά της Άνδρου το ερχόμενο καλοκαίρι!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «θα διερευνήσουν αν υπάρχει έδαφος και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για έναρξη διαλόγου για τις θαλάσσιες ζώνες».

Κάτι που έχει προσυμφωνηθεί ίσως και από το 2020

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ανακοίνωσε  «την ανάγκη οριοθέτησης των θαλασσίων δικαιοδοσιών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, την ελευθερία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και του θαλάσσιου εμπορίου», σύμφωνα βέβαια με την τουρκική άποψη περί «Διεθνούς Δικαίου»!

Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «οι δύο ηγέτες έδωσαν την εντολή στους υπουργούς Εξωτερικών να διερευνήσουν το έδαφος για το κατά πόσον υπάρχουν πρόσφορες συνθήκες για να εκκινήσουν οι συζητήσεις σχετικά με την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» τονίζοντας ότι «είναι αναγκαίο σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όταν βρισκόμαστε σε μια περιοχή, η οποία βάλλεται από διαρκείς γεωπολιτικούς κινδύνους και εν μέσω δύο πολέμων, να υπάρχουν σχέσεις κατανόησης και καλής γειτονίας».

Σήμερα που η Τουρκία κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα και η Ελλάδα υποχωρεί σε όλα τα επίπεδα επιλέχθηκε να συζητηθεί το κορυφαίο θέμα εθνικής κυριαρχίας μετά το 1923!

Έχει αμφιβολία κανείς για την κατάληξη;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!