ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η «Γαλάζια Πατρίδα» εμφανίζεται πλέον και στα τουρκικά σχολικά βιβλία (φωτο)

Η ονομασία «Γαλάζια πατρίδα» τοποθετείται στον χάρτη πάνω από την Τουρκία

Η «Γαλάζια Πατρίδα» εμφανίζεται πλέον και στα τουρκικά σχολικά βιβλία (φωτο)

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε η Άγκυρα και η κυβέρνηση Ενρτογάν, καθώς ενέταξε σε σχολικό βιβλίο τη «Γαλάζια πατρίδα», για την οποία δεν υπήρχε καμία αναφορά μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, φέτος θα είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι μαθητές 14 ετών θα δουν στο σχολικό βιβλίο να υπάρχει «Γαλάζια Πατρίδα», κάτι το οποίο η Άγκυρα είχε προαναγγείλει.

Την ίδια ώρα, υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση στη σύνθεση του χάρτη που παρουσιάζεται στους μαθητές, δηλαδή δεν εμφανίζεται το Αιγαίο πέλαγος κομμένο στη μέση.

Η ονομασία «Γαλάζια πατρίδα» τοποθετείται στον χάρτη πάνω από την Τουρκία, όχι όπως φαινόταν πίσω από την ομιλία του Ερντογάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τουρκικά σχολικά βιβλία που διαβάζουν μαθητές 14 ετών, της ενάτης τάξης δίνεται η εξής άσκηση:

Να δοθούν παραδείγματα του αγώνα της Τουρκίας ενάντια στις άδικες διεκδικήσεις που αγνοούν τα νόμιμα και γεωγραφικά συμφέροντα της χώρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αναφέρεται Αιγαίο, παρότι το Υπουργείο Παιδείας είχε ζητήσει να γράφεται ως θάλασσα των Νήσων.

Επίσης, γίνεται λόγος για Ουράνια Πατρίδα. Η Γαλάζια Πατρίδα σύμφωνα με το βιβλίο περιλαμβάνει τις θαλάσσιες περιοχές διευθύνης της Τουρκίας που κηρύχθηκαν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όπως και σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.