ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Παραλήρημα των τουρκικών ΜΜΕ: «Οι Έλληνες έκαψαν τα χωριά στο Αφιόν Καραχισάρ και όχι οι Τούρκοι»

«Η Τουρκία θα μπορούσε να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα»

Παραλήρημα των τουρκικών ΜΜΕ: «Οι Έλληνες έκαψαν τα χωριά στο Αφιόν Καραχισάρ και όχι οι Τούρκοι»

Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις και αυτή την φορά έχουν να κάνουν με την καταστροφή των χωριών στο Αφιόν Καραχισάρ. στις 26 Αυγούστου του 1922.

Μία νέα προκλητική αξίωση έθεσε επί τάπητος τουρκικό δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως από την στιγμή που η Ελλάδα θέτει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων για την περίοδο της κατοχής από την Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε και οι κάτοικοι του Αφιόν Καραχισάρ θα μπορούσαν να πράξουν αναλόγως, ζητώντας από την Ελλάδα κάτι αντίστοιχο.

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει το εξής:

«Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την προσπάθεια των Συμμάχων Δυνάμεων να μοιραστούν την Ανατολία, οι Έλληνες στρατιώτες κατέλαβαν δύο φορές το Αφιονκαραχισάρ.

Αν και η πρώτη κατοχή ήταν βραχύβια, η δεύτερη κατοχή έληξε μετά τη Μεγάλη Επίθεση.

Αυτή η επίθεση δόθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Πασά στο Kocatepe στις 26 Αυγούστου 1922.

Οι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν και κατέστρεψαν τα χωριά του Αφιονκαραχισάρ , τόσο κατά τη διάρκεια της κατοχής όσο και κατά την φυγή από τη Μεγάλη Επίθεση των Τούρκων στρατιωτών.

Όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Αφού ήρθε στο προσκήνιο η απαίτηση της Ελλάδας για την αποζημίωση των 300 δισ. ευρώ από την Γερμανία για τις απώλειές της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα μπορούσε και η Τουρκία να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα.

Αν και το σχετικό άρθρο της Συνθήκης της Λωζάνης, που υπογράφηκε μετά τη νίκη του Τουρκικού Έθνους, ανέφερε ότι η Ελλάδα αναγνώρισε την καταστροφή αλλά παραιτήθηκε από τις υποχρεώσεις της λόγω των οικονομικών συνθηκών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το άρθρο ίσως χρειαστεί να ερμηνευτεί εκ νέου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.