Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις και αυτή την φορά έχουν να κάνουν με την καταστροφή των χωριών στο Αφιόν Καραχισάρ. στις 26 Αυγούστου του 1922.
Μία νέα προκλητική αξίωση έθεσε επί τάπητος τουρκικό δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως από την στιγμή που η Ελλάδα θέτει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων για την περίοδο της κατοχής από την Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε και οι κάτοικοι του Αφιόν Καραχισάρ θα μπορούσαν να πράξουν αναλόγως, ζητώντας από την Ελλάδα κάτι αντίστοιχο.
Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει το εξής:
«Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την προσπάθεια των Συμμάχων Δυνάμεων να μοιραστούν την Ανατολία, οι Έλληνες στρατιώτες κατέλαβαν δύο φορές το Αφιονκαραχισάρ.
Αν και η πρώτη κατοχή ήταν βραχύβια, η δεύτερη κατοχή έληξε μετά τη Μεγάλη Επίθεση.
Αυτή η επίθεση δόθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Πασά στο Kocatepe στις 26 Αυγούστου 1922.
Οι Έλληνες στρατιώτες έκαψαν και κατέστρεψαν τα χωριά του Αφιονκαραχισάρ , τόσο κατά τη διάρκεια της κατοχής όσο και κατά την φυγή από τη Μεγάλη Επίθεση των Τούρκων στρατιωτών.
Όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές.
Αφού ήρθε στο προσκήνιο η απαίτηση της Ελλάδας για την αποζημίωση των 300 δισ. ευρώ από την Γερμανία για τις απώλειές της στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα μπορούσε και η Τουρκία να ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα.
Αν και το σχετικό άρθρο της Συνθήκης της Λωζάνης, που υπογράφηκε μετά τη νίκη του Τουρκικού Έθνους, ανέφερε ότι η Ελλάδα αναγνώρισε την καταστροφή αλλά παραιτήθηκε από τις υποχρεώσεις της λόγω των οικονομικών συνθηκών.
Αυτό το άρθρο ίσως χρειαστεί να ερμηνευτεί εκ νέου».