ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τζιχάτ Γιαϊτζί: Έφτασε με σκάφος μέχρι τη Ζουράφα λέγοντας ότι «είναι τουρκική»!

Ο γραφικός Τούρκος αντιναύαρχος σε ένα νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας

Τζιχάτ Γιαϊτζί: Έφτασε με σκάφος μέχρι τη Ζουράφα λέγοντας ότι «είναι τουρκική»!

Ο απόστρατος αντιναύαρχος, γνωστός εκφραστής ακραίων τουρκικών θέσεων, Τζιχάτ Γιαϊτζί, έβαλε στο «στόχαστρο» την ελληνική βραχονησίδας της Ζουράφα.

Ο αρχιτέκτονας του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, σε άλλη μια ψευδοπατριωτική απόπειρα, αποφάσισε να «χτυπήσει» αυτή τη φορά με ένα βίντεο, που τράβηξε πάνω σε σκάφος και στο οποίο φαίνεται να ανοίγει μία τουρκική σημαία ανοιχτά της Ζουράφας, την ελληνική βραχονησίδα ανατολικά της Σαμοθράκης, για να ισχυριστεί ότι η νησίδα είναι τουρκική.

«Ας μην αφήσουμε αυτό το μέρος αφύλαχτο, ας το προστατεύσουμε! Όποιος δεν μπορεί να πει ότι το νησί της Ζουράφας είναι τουρκικό, δεν είναι Τούρκος», δήλωσε επαναλαμβάνοντας τις γνωστές μεγαλοστομίες περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Ο τόπος που δεν μπορείτε να πάτε δεν είναι δικός σας! Δεν μπορείτε να προστατεύετε τη Γαλάζια Πατρίδα λέγοντας ‘Η Γαλάζια Πατρίδα είναι δική μας’ και να μην είστε παρόντες στη Γαλάζια Πατρίδα! Η διεκδίκηση της Γαλάζιας Πατρίδας μπορεί να γίνει μόνο με το να είσαι παρών εδώ, κυνηγώντας, ταξιδεύοντας με πλοία και βάρκες, με άλλα λόγια, δείχνοντας πλήρη παρουσία!», ανέφερε ο γραφικός Τούρκος αντιναύαρχος.

«Η Ζουράφα είναι τουρκική!»

Ο Τούρκος απόστρατος υποστήριξε επίσης ότι η συγκεκριμένη βραχονησίδα, η οποία είναι μία παρα-νησίδα της Ίμβρου και άρα ανήκει στο σύμπλεγμα της Ίμβρου και Τενέδου, αποτελεί πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου,

«Για να μη δώσει η σιωπή μας φωνή στους Έλληνες, βρισκόμαστε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2024, στην 101η επέτειο της απελευθέρωσης της Ίμβρου από την ελληνική κατοχή, στο νησί Ζουράφα, που είναι ένας βράχος της Ίμβρου!

Δεν είναι ένας απλός βράχος, γιατί τα χωρικά ύδατα γύρω από αυτό το νησί είναι όσα και η περιοχή μας Γκεμλίκ μαζί με τα χωριά της!

Είναι μια μεγάλη πηγή πλούτου με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες και ψάρια!», δήλωσε στο βίντεο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.