ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στον «αέρα» η διοργάνωση της μεγάλης άσκησης του ΝΑΤΟ «Ramstein Flag 24» στην Ελλάδα: Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το ελληνικό FIR

«Αριθμός τουρκικών F-16 αναμένεται να συμμετάσχει σε σενάρια εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές του FIR Αθηνών»

Στον «αέρα» η διοργάνωση της μεγάλης άσκησης του ΝΑΤΟ «Ramstein Flag 24» στην Ελλάδα: Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το ελληνικό FIR

Βουλγαρικό δημοσίευμα ισχυρίζεται πως οι Τούρκοι εμποδίζουν την διεξαγωγή μεγάλης νατοϊκής άσκησης στην Ελλάδα γιατί δεν αποδέχονται τη δικαιοδοσία της Αθήνας στο FIR.

Υπενθυμίζεται μεγάλη άσκηση «Ramstein Flag 24» αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου με συμμετοχή 14 κρατών.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό bgnes.bg η διοργάνωση της άσκησης «Ramstein Flag 24» του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει εμπόδια λόγω της αμφισβήτησης της Τουρκίας στη δικαιοδοσία της Αθήνας στις πληροφορίες πτήσης (FIR).

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Η Ramstein Flag 24 είναι η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερα από 140 αεροσκάφη, προσωπικό και πόροι από 14 χώρες του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, συγκεκριμένος αριθμός τουρκικών μαχητικών F-16 αναμένεται να μετακινηθεί στην Ανδραβίδα και να συμμετάσχει σε σενάρια εκπαίδευσης σε διάφορες περιοχές του FIR Αθηνών.

Ωστόσο, η συνεπής πολιτική της Άγκυρας είναι να μην παρέχει τα σχέδια πτήσης στις ελληνικές αρχές.

Καθώς αρνείται να αναγνωρίσει μέρος της δικαιοδοσίας του FIR Αθηνών δημιουργεί προσκόμματα.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και αναμένονται οι πρώτες αφίξεις προσωπικού και αεροσκαφών στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα σε περίπου 40 ημέρες.

Το θέμα της υποβολής, επαλήθευσης και έγκρισης σχεδίων πτήσης δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Το 2022, κατά τη διάρκεια της άσκησης Tiger Meet του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής, απέσυρε την πρόσκληση που είχε απευθύνει στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λόγω της έντονης παράνομης συμπεριφοράς της τελευταίας εκείνη την εποχή στο Αιγαίο Πέλαγος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.