ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

To ΥΠΕΘΑ με «διαρροές» απαντάει στην Τουρκία που ευχαριστεί για τον σεβασμό στην «κυριαρχία της»: «Στο μέλλον θα σας… δείξουμε»

Στο μεταξύ όμως στην πράξη απέσυραν το ιταλικό πλοίο αναγνωρίζοντας το... Τουρκολιβυκό Μνημόνιο

To ΥΠΕΘΑ με «διαρροές» απαντάει στην Τουρκία που ευχαριστεί για τον σεβασμό στην «κυριαρχία της»: «Στο μέλλον θα σας… δείξουμε»

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε μέσω… «διαρροών» απάντηση στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας για τις χθεσινές δηλώσεις ευχαριστίας για τον «σεβασμό» εκ μέρους της χώρας μας «στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία» με αφορμή την κρίση που προκάλεσαν οι Τούρκοι στην Κάσο και την Κάρπαθο.

«Ουδείς “σεβασμός” επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει» «διέρρευσαν» από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δηλαδή δεν τόλμησαν να εκδώσουν μία επίσημη ανακοίνωση γιατί ως γνωστόν οι «διαρροές» είναι ως… «μη γενόμενες» ενώ σύμφωνα με αυτές, στο μέλλον η Ελλάδα θα έχει πιο… «σκληρή» στάση.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις (και όχι διαρροές όπως λένε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, οι δηλώσεις έγιναν από εκπρόσωπο με ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένα τον Ζεκί Ακτούρκ για όποιον δεν το πιστεύει ιδού το σχετικό link)από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας προς ΜΜΕ της γείτονος για τις κινήσεις του ιταλικού ερευνητικού πλοίου «Ievoli Relume».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές «το εν λόγω πλοίο προειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας στις 22 Ιουλίου και εμποδίστηκε από τουρκικά σκάφη» προσθέτοντας ότι το ιταλικό πλοίο «εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας».

«Ως αποτέλεσμα του συντονισμού που έγινε αργότερα, του επετράπη να εκτελέσει εργασίες στις συντεταγμένες που δηλώθηκαν και εγκατέλειψε την υφαλοκρηπίδα μας ολοκληρώνοντας τη δραστηριότητά του υπό τη συνοδεία των πλοίων που ανήκουν στις ναυτικές μας δυνάμεις.

Οι δραστηριότητες του εν λόγω πλοίου παρακολουθούνται στενά από τα στοιχεία των ναυτικών μας δυνάμεων στην περιοχή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές για τον σεβασμό τους στη θαλάσσια δικαιοδοσία μας και τη συνεργασία τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με λίγα λόγια ευχαρίστησαν την ελληνική κυβέρνηση που… αναγνώρισε το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.