ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εν μέσω βομβαρδισμού και μαχητικών πάνω από το Λίβανο το νέο διάγγελμα Νασράλα: «Οι παγιδεύσεις είναι κήρυξη πολέμου»

Ένα βήμα πριν να «εκραγεί» η Μέση Ανατολή

Εν μέσω βομβαρδισμού και μαχητικών πάνω από το Λίβανο το νέο διάγγελμα Νασράλα: «Οι παγιδεύσεις είναι κήρυξη πολέμου»

Εν μέσω ισραηλινού βομβαρδισμού ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε την Πέμπτη ότι η οργάνωση δέχτηκε ένα «πολύ σκληρό» πλήγμα, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις μέσω εκρήξεων σε βομβητές ως «πρωτοφανείς» στο Λίβανο αλλά έκλεισε λέγοντας «αυτή είναι μια κατάσταση πολέμου».

Ο Νασράλα δήλωσε ότι έχουν συσταθεί επιτροπές έρευνας για να μελετήσουν πώς συνέβησαν οι εκρήξεις και ότι θα περιμένει μέχρι να δει τις εκτιμήσεις αυτών των ερευνών. Ο ίδιος είπε σύμφωνα με τον Guardian: «Έχουμε δεχθεί ένα πολύ σκληρό χτύπημα. Όμως αυτή είναι μια κατάσταση πολέμου».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, λέει ότι οι επιθέσεις με βομβητές είχαν ως στόχο να «σκοτώσουν 4.000 ανθρώπους σε μια στιγμή».

«Αυτή ήταν η πρόθεση του εχθρού και αυτή είναι η κλίμακα της εγκληματικότητας», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Πώς μπορούμε να ονομάσουμε αυτού του είδους την εγκληματική ενέργεια. Είναι μια μεγάλη επιχείρηση; Είναι γενοκτονία; Είναι σφαγή;».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είπε ακόμη ότι ο «ισραηλινός εχθρός» είχε «ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές» και στόχευσε πολλές από τις σελίδες στο Λίβανο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Χαρακτήρισε επίσης τις επιθέσεις με βομβητές «εγκλήματα πολέμου ή τουλάχιστον κήρυξη πολέμου».

«Η Χεζμπολάχ δεν έχει γονατίσει»

Συνεχίζοντας την ομιλία του δήλωσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ, παρά τη σοβαρότητά τους, δεν κατάφεραν να γονατίσουν την οργάνωση. Αναγνώρισε το τεχνολογικό πλεονέκτημα του Ισραήλ, το οποίο στηρίζεται από τις ΗΠΑ και άλλες υπερδυνάμεις της τεχνολογίας, αλλά τόνισε ότι η Χεζμπολάχ παραμένει ακλόνητη.

«Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν ανεβοκατεβάσματα, όμως η Χεζμπολάχ θα αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη στιγμή με το κεφάλι ψηλά», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να σπάσουμε από αυτό το πλήγμα, όσο μεγάλο ή ισχυρό κι αν είναι. Και σας διαβεβαιώνω με πίστη και αυτοπεποίθηση, αυτό το σκληρό, άνευ προηγουμένου πλήγμα δεν μας έφερε στα γόνατα – και δεν πρόκειται να μας φέρει».

Ο Νασράλα ανέφερε επίσης ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μαθήματα για την οργάνωση, υποσχόμενος πως η Χεζμπολάχ θα βγει από αυτή την κρίση πιο ισχυρή από ποτέ.

Το Ισραήλ έπληξε το Λίβανο στη διάρκεια της ομιλίας του Νασράλα

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγη ώρα πριν από την ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενέκρινε τα σχέδια για το βόρειο πεδίο.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ μετέτρεψε τον νότιο Λίβανο σε εμπόλεμη ζώνη. Επί δεκαετίες, η Χεζμπολάχ μετέτρεψε σε όπλα τα σπίτια αμάχων, έσκαψε σήραγγες από κάτω τους και χρησιμοποιούσε πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες» ανέφερε ο στρατός.

«Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ενεργούν για να φέρουν ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, καθώς και για να επιτύχουν όλους τους στόχους του πολέμου», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.