Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο του χωριού Μπιλοχορίβκα στην επαρχία του Λουγκάνσκ.

Με αυτή την εξέλιξη, ολοκληρώνεται επιτυχώς η προσπάθεια για έλεγχο της ευρύτερης περιοχής του Λουγκάνσκ, μία σύγκρουση που ξεκίνησε το 2014, κατόπιν του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας από την Ουκρανία.

Η επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για επιτυχία των μονάδων της ομάδας «Νότος» που κατόρθωσαν να σταθεροποιήσουν τις θέσεις τους στον οικισμό.

">

Παράλληλα, η ουκρανική πλευρά ανέφερε πυραυλική επίθεση αντιποίνων σε ρωσική στρατιωτική βάση στην πόλη Γιουβιλέινε, προάστιο του Λουγκάνσκ.

Το ιστορικό του Λουγκάνσκ ως πεδίο μάχης για μία δεκαετία

Αυτή η σύγκρουση αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης διαμάχης στην ανατολική Ουκρανία που ξεκίνησε το 2014 με την εξέγερση των ρωσόφωνων πληθυσμών στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Η περιοχή, η οποία αποτελείται κατά 95% από ρωσόφωνους, ήταν το θέατρο έντονων συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων της Ουκρανίας και των αυτονομιστικών δυνάμεων.

Από τότε, η Ρωσία έχει καταλάβει και ελέγχει σημαντικά τμήματα της περιοχής, ενώ οι εντάσεις και οι συγκρούσεις συνεχίζονται .

Η Μπιλοχορίβκα, ένα μικρό χωριό στην επαρχία του Λουγκάνσκ, είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της επιτυχίας των ρωσικών δυνάμεων να ελέγξουν περιοχές-κλειδιά στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια των πολυάριθμων επιθέσεων και της σταθερής προώθησης των ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!