Ο δήμαρχος της Χερσώνας, Ιγκόρ Κολίχαβ, επιβεβαίωσε ότι η ουκρανική πόλη βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Η Χερσώνα, πόλη η οποία έχει πληθυσμό 300.000 κατοίκων, παλιά ελληνική αποικία, απελευθερώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες κατέστρεψαν τις μονάδες που είχαν μείνει πιστές στο καθεστώς Ζελένσκι.

Nα σημειώσουμε ότι το καθεστώς Ζελένσκι ψήφισε νόμο με τον οποίο δεν αναγνωρίζεται η ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας η οποία μάλιστα αποτελεί την αρχαιότερη εθνοτική ομάδα στην Ουκρανία. Πολύ πριν τους Σλάβους, τους Τατάρους, τον οποιονδήποτε άλλον. Μία ιδιότυπη διαδικασία εθνοκάθαρσης κατά των ομογενών μας.

Αντίθετα από το 2014 σε ομιλία του ο Β.Πούτιν έχει αναγνωρίσει την ελληνική καταγωγή των πληθυσμών Χερσώνας και Κριμαίας!

Θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα ο δήμαρχος της πόλης είχε δηλώσει ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν εισέλθει στο λιμάνι της Χερσώνας και τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Το CNN, από τη μεριά του, υποστήριζε ότι ρωσικά στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν στη Χερσώνα μετά από σφοδρό βομβαρδισμό και κατέλαβαν την πόλη της νότιας Ουκρανίας.

Επίσης, το απόγευμα της Τρίτης οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη, όμως οι Ουκρανοί έλεγχαν ακόμη το κτίριο της τοπικής διοίκησης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Βαντίμ Ντενισένκο, μιλώντας στην τηλεόραση.

Η Χερσώνα είναι μία πόλη στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται πάνω από την Κριμαία και η κατάληψή της εξασφαλίζει πλέον την Χερσόνησο από το Βορά.

Εν συνεχεία όμως προσφέρει το βασικό προγεφύρωμα το οποίο χρειάζεται η Μόσχα για να καταληφθεί η Οδησσός.

Στην πραγματικότητα ο πρώτος στόχος των Ρώσων είναι η κατάληψη του συνόλου της ουκρανικής ακτογραμμής της Μαύρης Θάλασσας ούτως ώστε να καταστεί «ρωσική λίμνη» και να ενωθούν τα υπό ρωσικό έλεγχο εδάφη με την Υπερδνειστερία στην Μολδαβία.

Έτσι η Μόσχα θεωρεί ότι θα λύσει το βασικό πρόβλημά της που είναι η εξασφάλιση της Μαύρης Θάλασσας και η ενοποίηση των ρωσικών πληθυσμών μέχρι τις «πόρτες» του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από εκεί θα μπορεί εύκολα να ελέγχει τις στρατιωτικές υποδομές του ΝΑΤΟ σε Ρουμανία και Βουλγαρία.