Οι παλαιστινιακές αρχές αναφέρουν πως σήμερα, Σάββατο (21/9), οι δυνάμεις του Ισραήλ χτύπησαν ένα σχολείο στην Λωρίδα της Γάζας , με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 19 άνθρωποι.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται «13 παιδιά και έξι γυναίκες», η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Μαχμούντ Μπασάλ.

Την ίδια στιγμή, το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε πως άγνωστος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκε σε άλλο πλήγμα εναντίον σχολείου στην ίδια συνοικία.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό σε δελτίο Τύπου ότι «διεξήγαγε στοχευμένο πλήγμα εναντίον τρομοκρατών, οι οποίοι επιχειρούσαν από το εσωτερικό ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στην πόλη της Γάζας», διευκρινίζοντας πως ο στόχος βρισκόταν «μέσα» στο σχολείο Αλ Φάλαχ, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα κτίρια του σχολείου Αλ Ζαϊτούν.

Το σχολείο Αλ Ζαϊτούν επλήγη, διαπίστωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε πως έλαβε «μέτρα για να μετριάσει τον κίνδυνο να τραυματιστούν άμαχοι», ιδίως μέσω της χρήσης όπλων υψηλής ακρίβειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!