ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αμετάβλητη η θέση του ΝΑΤΟ: Λέει «όχι» στην δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία

«Το ΝΑΤΟ απαντά σε αυτή την κρίση με ταχύτητα και ενότητα»

Αμετάβλητη η θέση του ΝΑΤΟ: Λέει «όχι» στην δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία

Παρά το αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι ενωμένοι στην απόφαση για τη μη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως τόνισε στους δημοσιογράφους, δεν θα υπάρξει «καμία ανάπτυξη εναέριων ή χερσαίων δυνατοτήτων στην Ουκρανία κι αυτή είναι η ενωμένη θέση των συμμάχων μας».

«Βλέπουμε την καταστροφή, βλέπουμε τον ανθρώπινο πόνο στην Ουκρανία. Όμως τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη χειρότερα αν το ΝΑΤΟ κάνει ενέργειες που στην πραγματικότητα μετατρέψουν τον πόλεμο σε πλήρη σύρραξη μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας» είπε ο Στόλτενμπεργκ.

«Αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα για την ασφάλειά μας και πρέπει να αναδιατάξουμε τη συλλογική μας άμυνα μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Οι υπουργοί Άμυνας ανέθεσαν στους στρατιωτικούς διοικητές να αναπτύξουν επιλογές σε ξηρά, αέρα, θάλασσα, κυβερνοχώρο και διάστημα, ενώ στην ξηρά, το ΝΑΤΟ καλείται να αναπτύξει σημαντικά περισσότερες δυνάμεις στα ανατολικά της Συμμαχίας.

«Όλα αυτά απαιτούν τεράστιες επενδύσεις στην άμυνα», είπε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, ο οποίος κάλεσε όλους τους συμμάχους να επενδύσουν το ελάχιστο 2% του ΑΕΠ τους, ενώ παράλληλα χαιρέτισε τις ανακοινώσεις της Γερμανίας και της Δανίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε, επίσης, ότι αυτή τη στιγμή «εκατοντάδες χιλιάδες δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή κατά μήκος της Συμμαχίας», σημειώνοντας ότι 100.000 αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται σήμερα στην Ευρώπη και 40.000 στρατός υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, κυρίως στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας, με τη στήριξη εναέριων και θαλάσσιων δυνάμεων.

Στην πρώτη ενότητα του υπουργικού συμβουλίου συμμετείχαν οι υπουργοί ‘Αμυνας της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Γεωργίας, καθώς και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, ενώ συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη και ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλέξι Ρέζνικοφ.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία με στρατιωτικές προμήθειες, με οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ΝΑΤΟ απαντά σε αυτή την κρίση με ταχύτητα και ενότητα», τόνισε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα, στις 24 Μαρτίου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν για μια έκτακτη σύνοδο κορυφής, όπου θα συζητηθούν οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν για μια “μακροχρόνια ασφάλεια”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.