ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τις νέες ουκρανικές επιθέσεις στο Κουρσκ

«Όλες οι επιθετικές ενέργειες του εχθρού εξουδετερώθηκαν πλήρως»

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τις νέες ουκρανικές επιθέσεις στο Κουρσκ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφορικά με τις πάνω από 7 νέες επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή του Κουρσκ από ουκρανικές δυνάμεις και οι όποιες εξουδετερώθηκαν όλες.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργεία αναφέρει:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τις ενέργειες για την απόκρουση της εχθρικής ομάδας που έχει εισβάλει στο έδαφος της περιοχής του Κουρσκ.

Οι μονάδες της ομάδας των στρατευμάτων “Βορράς” συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες, κατά τη διάρκεια των οποίων  απέκρουσαν επιθετικές ενέργειες σχηματισμών της 22ης, 41ης και 115ης μηχανοκίνητης, 17ης τεθωρακισμένης, 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας εφόδου της AFU, της 36ης  Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 1ης Ταξιαρχίας Εθνικής Φρουράς, καθώς και τις 103η και 129η Ταξιαρχίες εδαφικής-Άμυνας στις περιοχές Lyubimovka, Daryino, Novy Put, Nikolayevo-Daryino, Tolsty Lug, Malaya Loknya και Plekhovo.

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι μονάδες της ομάδας απέκρουσαν επτά εχθρικές επιθέσεις προς τις περιοχές Maryevka, Malaya Loknya και Bolshaya Obukhovka.

Ως αποτέλεσμα, η AFU έχασε έως και 20 νεκρούς και τραυματίες.

Επιπλέον, με την υποστήριξη της αεροπορίας του στρατού και των πυρών του πυροβολικού, αποκρούστηκαν τρεις άλλες απόπειρες της AFU να διασπάσει τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την κατεύθυνση των οικισμών Novy Put και Medvezhye.

Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 40 νεκρούς και τραυματίες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και  ένα όχημα Μηχανικού.

Πέντε στρατιώτες της AFU παραδόθηκαν ως αιχμάλωτοι πολέμου.

Αεροπορικές επιδρομές, τα πυρά πυροβολικού και ενέργειες των στρατευμάτων εξουδετέρωσαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 22ης, 41ης, 61ης και 115ης μηχανοκίνητης, 17ης τεθωρακισμένης, 80ης και 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας εφόδου της AFU, της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών και της 1ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς, καθώς και οι 103η και 129η ταξιαρχίες της εδαφικής-άμυνας στις περιοχές των οικισμών: Guevo, Kazachya Loknya, Kolmakov, Lyubimovka, Mikhailovka, Malaya Loknya, Melovoy, Malaya Obukhovka, Medvezhye, Novy Put, Novaya Sorochina, Novoivanovka, Orlovka, Plekhovo, Russkoe Porechnoye, Sverdlikovo, Pravda, Tolsty Lug, Cherkasskaya Konopelka και Yuzhny.

Οι επιχειρησιακές-τακτικές αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν τις περιοχές συγκέντρωσης και τις εφεδρείες στην περιοχή Sumy των 21ης, 22ης, 41ης και 115ης μηχανοκίνητης και 82ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας εφόδου της AFU, την 1η Ταξιαρχία Εθνικής Φρουράς και την 1004η Ταξιαρχία Φρουράς, καθώς και τις 103η, 110η και 116η ταξιαρχίες της εδαφικής-άμυνας στις περιοχές: Bilopolye, Boyaro-Lezhachi, Bondarevshchina, Glukhov, Zhuravka, Obody, Peremoga, Pavlovka, Rechki, Radkovka, Sumy, Shalygino και Khoten.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι απώλειες της AFU ανήλθαν σε περισσότερους από 380 στρατιώτες και 11 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο αρμάτων μάχης και εννέα τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, καθώς και τριών πυροβόλων, ενός σταθμού ηλεκτρονικού πολέμου, ενός τεχνικού οχήματος ναρκαλιείας και 14 οχημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή του Κουρσκ, ο εχθρός έχει χάσει περισσότερους από 16.000 στρατιώτες, 126 άρματα μάχης, 57 οχήματα μάχης πεζικού, 95 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 795 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 492 οχήματα, 124 πυροβόλα, 29 εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων οκτώ HIMARS και έξι αμερικανικής κατασκευής MLRS, οκτώ εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, πέντε οχήματα μεταφοράς και φόρτωσης, 31 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου, επτά ραντάρ αντιπυραυλικής προστασίας, δύο ραντάρ αεράμυνας, 17 τεμάχια μηχανολογικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 10 μηχανολογικών οχημάτων κατεδάφισης και μίας μονάδας ναρκοθέτησης UR-77, καθώς και ένα τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής.Η επιχείρηση για την καταστροφή των σχηματισμών της AFU συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.