ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Αντεπίθεση του ουκρανικού Στρατού στην περιφέρεια του Χαρκόβου: Επιχείρησαν να ανακόψουν μεγάλη ρωσική επίθεση

Ο ρωσικός Στρατός συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις

Αντεπίθεση του ουκρανικού Στρατού στην περιφέρεια του Χαρκόβου: Επιχείρησαν να ανακόψουν μεγάλη  ρωσική επίθεση

Ο ουκρανικός Στρατός σταμάτησε τις ρωσικές επιθέσεις στην περιφέρεια του Χάρκοβο στην κατεύθυνση της Μπόροβα, αναφέρουν πηγές του Κιέβου, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τη ρωσική επιθετική πλημμυρίδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών Αντρίι Γιουσόφ η 3η Ταξιαρχία Εφόδου της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις στις συνοριακές περιοχές της Περιφέρειας του Λουχάνσκ με στόχο να καταλάβουν το χωριό Borova στη γειτονική περιφέρεια του Χάρκοβο.

«Οι Ουκρανοί υπερασπιστές απέκρουσαν τις επιθετικές αιχμές  του εχθρού εκεί (προς την κατεύθυνση της Μπόροβα) και οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό είναι σημαντικές», είπε ο Γιουσόφ.

«Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να συγκεντρώσουν εφεδρείες και η πιθανή απειλή παραμένει, αλλά δεν μιλάμε για το σχηματισμό νέων ισχυρών ομάδων για να επαναλάβουν την επίθεση», πρόσθεσε.

Ο Γιουσόφ  είπε ότι ο ρωσικός Στρατός αναγκάστηκε να αναδιατάξει τις εφεδρείες του, συμπεριλαμβανομένων και άλλων περιοχών που είναι πολύ «ευαίσθητες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτό δείχνει μεγάλες απώλειες και ότι η κατάσταση σίγουρα δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο της Ρωσίας» είπε.

Πάντως ο  εκπρόσωπος επανέλαβε  ότι η κατάσταση στα βόρεια σύνορα της χώρας παραμένει «τεταμένη και επικίνδυνη».

«Ο εχθρός θα συνεχίσει να προσπαθεί να πιέσει  τις ουκρανικές εφεδρείες και να μας αποσπάσει την προσοχή, μεταξύ άλλων από την κατάσταση στην Ανατολή».

Η Borova καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις τον Μάρτιο του 2022 και στη συνέχεια ανακαταλήφθηκε  αργότερα το ίδιο έτος κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης της Ουκρανίας στο Χάρκοβο.

Η 3η Ταξιαρχία Εφόδου δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες αλλά αναπλήρωναν τον αριθμό τους.

Η ταξιαρχία είπε επίσης ότι κατάφερε να κρατήσει την πρώτη γραμμή «παρά τον συντριπτικό αριθμό του εχθρού και την έλλειψη εφεδρειών».

Όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί, ο ρωσικός Στρατός ορμώμενος  από την περιφέρεια  του Λουχάνσκ, προσπαθεί να ωθήσει τις αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας πέρα ​​από τον ποταμό Chornyi Zherebets που διασχίζει τις περιφέρειες Χάρκοβο και Ντόνετσκ εδώ και ενάμιση χρόνο. Και περαιτέρω, σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν την επιτυχία τους προς την Borova και τηLyman.

Η 66η Ανεξάρτητη Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, η οποία επιχειρεί στο μέτωπο της  Lyman από το καλοκαίρι του 2022, ανακοίνωσε ότι

«Οι Ρώσοι περίμεναν μια ουκρανική αντεπίθεση στο μέτωπό, πράγμα που σημαίνει ότι προσπαθούν τουλάχιστον να μας ωθήσουν  πέρα ​​από τον ποταμό Chornyi Zherebets για ενάμιση χρόνο και στη συνέχεια να χτίσουν την επιτυχία τους στο περιοχές Lyman και Borova.

Ένα νέο κύμα επίθεσης (Ρωσίας – UP) ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου 2024. Η κατάσταση στη ζώνη ευθύνης της 66ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας είναι σταθερά δύσκολη, ο εχθρός δεν εγκαταλείπει την πρόθεσή του να συνεχίσει τις επιχειρήσεις επίθεσης, υφίσταται απώλειες, αλλά συνεχώς αναπληρώνεται με μονάδες επίθεσης με βιαστικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Ο εχθρός χρησιμοποιεί όλο το φάσμα των διαθέσιμων όπλων εναντίον μας. Πρόκειται για ρίψεις από ελικόπτερα, drones FPV, πυρομαχικά μπαράζ Lancet, μη κατευθυνόμενους πύραυλους από ελικόπτερα, κατευθυνόμενες βόμβες, εκτοξευτές βομβίδων, όλμους, πυροβολικό σωλήνων διαμετρήματος 100 έως 152 χλστ., συστήματα ΠΕΠ , άρματα μάχης και  οχήματα μάχης πεζικού».

Στρατιωτικοί από την άλλη ταξιαρχία, η οποία επίσης επιχειρεί στο μέτωπο της  Lyman, λέει ότι παρά τις πρόσφατες δηλώσεις της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου σχετικά με τη ρωσική εντατικοποίηση στην περιφέρεια Λουχάνσκ, η ένταση των επιθέσεων στην  περιοχή παραμένει περίπου η ίδια με πριν από μερικές εβδομάδες. Η κατάσταση είναι σταθερά δύσκολη.

Στο μεταξύ οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να εισήλθαν  τον οικισμό της Starytsia στο Χάρκοβο τον οποίο είχαν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις στις 18 Μαΐου. Όπως αναφέρεται γίνονται μάχες και εκεί προκειμένου να ανακαταλάβουν την περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.