Η αεροπορία της χώρας του έστειλε τα μεσάνυχτα της Κυριακής ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο εκστρατείας που διαχειρίζεται η Ιορδανία στη Γάζα ανακοίνωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β’.

«Τα άφοβα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας προχώρησαν τα μεσάνυχτα στη ρίψη από αέρος επείγουσας ιατρικής βοήθειας προοριζόμενης για το ιορδανικό νοσοκομείο εκστρατείας στη Γάζα», ανέφερε ο ιορδανός μονάρχης μέσω X (του πρώην Twitter), προσθέτοντας: «Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας που έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο εναντίον της Γάζας. Θα είμαστε πάντα εκεί για τους παλαιστίνιους αδελφούς μας».

Δεν είναι σαφές εάν υπήρξε συντονισμός μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας για την αεροπορική ρίψη και δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ (WFP) εκτιμά ότι σε επίπεδο καταστημάτων, τα τρέχοντα αποθέματα βασικών ειδών διατροφής στη Γάζα θα επαρκούν για περίπου πέντε ακόμη ημέρες.

Η Σίντι Μακέιν, εκτελεστική διευθύντρια του WFP, λέει ότι η κατάσταση για τον λαό της Γάζας είναι «καταστροφική» καθώς δεν στέλνεται αρκετό φαγητό στην εμπόλεμη ζώνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!