ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Axios: «Η Χεζμπολάχ ζήτησε από το Ιράν να επιτεθεί στο Ισραήλ» 

Το Ιράν δεν έχει απαντήσει θετικά στο αίτημα της Χεζμπολάχ

Axios: «Η Χεζμπολάχ ζήτησε από το Ιράν να επιτεθεί στο Ισραήλ» 

H Χεζμπολάχ ζήτησε τα τελευταία 24ωρα από το Ιράν να επιτεθεί στο Ισραήλ καθώς οι συνεχόμενες επιθέσεις έχουν εντείνει τις ανησυχίες για γενικευμένου σύγκρουση στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το Ιράν δεν έχει απαντήσει θετικά στο αίτημα της Χεζμπολάχ, όπως δήλωσαν δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι κι ένας δυτικός διπλωμάτης στο Axios.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Τεχεράνη είπε σε στελέχη της Χεζμπολάχ ότι «δεν είναι κατάλληλη η χρονική συγκυρία» για μια επίθεση κατά του Ισραήλ, την ώρα που ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου τη Δευτέρα ο Πεζεσκιάν είπε ότι το Ισραήλ είναι αυτό που επιδιώκει έναν γενικευμένο πόλεμο στην Μέση Ανατολή υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν δεν επιθυμεί να πέσει σε αυτή την «παγίδα».

Οδηγίες από την ισραηλινή ηγεσία στις IDF να μην προκληθεί εμπλοκή του Ιράν

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι η οδηγία που έδωσε το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο στις IDF είναι να αποφεύγονται βήματα που θα έδιναν στο Ιράν λόγο ή πρόσχημα για να εμπλακεί στη σύγκρουση.

Μέχρι στιγμής το Ιράν δεν έχει προβεί στα υπεσχημένα από την Τεχεράνη αντίποινα κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε στην ιρανική πρωτεύουσα προ διμήνου.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, συζήτησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ιωάβ Γκάλαντ από τηλεφώνου την περασμένη Κυριακή την πιθανότητα άμεσης εμπλοκής του Ιράν στη σύγκρουση στο Λίβανο, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Όστιν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ, κατέστησε σαφές στον Γκάλαντ ότι οι ΗΠΑ είναι σε θέση να προστατεύσουν τις δυνάμεις τους και μέλη του προσωπικού τους και είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν οποιονδήποτε στην περιοχή θελήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση ή να επεκτείνει την σύγκρουση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.