ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτές είναι οι συνέπειες της κατάληψης του Βούλενταρ από τους Ρώσους

Δυτικά και ουκρανικά μέσα αποκαλύπτουν την σημαντική απώλεια για τον ουκρανικό στρατό

Αυτές είναι οι συνέπειες της κατάληψης του Βούλενταρ από τους Ρώσους

Το Βούλενταρ έπεσε και πλέον στο Ντονέτσκ περνούν σε ρωσικό έλεγχο οι οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην Μαριούπολη με σειρά να παίρνει το Κουράχοβο δήλωσε ρωσική στρατιωτική πηγή στο Tass.

«Το Βούλενταρ ήταν μια καλά οχυρωμένη περιοχή στρατηγικής σημασίας για τον εχθρό και η κατάληψη των οχυρωμένων περιοχών θα επέτρεπε την εξασφάλιση των οδών προς τη Μαριούπολη και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στα νότια του Ντονέτσκ», δήλωσε η πηγή.

«Αυτή η επιτυχία σίγουρα θα εξασφαλίσει την περαιτέρω προέλαση προς τον οικισμό Κουράχοβο», πρόσθεσε η πηγή.

Το Βούλενταρ βρίσκεται περίπου 60-70 χλμ νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ.

Η πόλη ήταν ο βασικός κόμβος εφοδιαστικής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ που παρέμενε υπό τον έλεγχο του Κιέβου μέχρι τώρα.

«Η απώλεια του Βούλενταρ από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να αυξήσει την πίεση στον Β.Ζελένσκι», γράφει το Bloomberg.

«Με την κατάληψη του Βούλενταρ, οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν έναν σημαντικό στόχο: Να διευκολύνουν την επιμελητεία τους στα νότια του Ντονμπάς», γράφει το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.

Και συνεχίζει «Οι Ρώσοι έχουν απομακρύνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από στρατηγικά σημαντικά εφοδιασμού».

Όπως σημειώνει το Strana, περίπου 18 χιλιόμετρα ανατολικά του Βούλενταρ υπάρχει μια μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Donetsk με τις περιοχές Μαριούπολη, Κριμαία, Ζαπορίζια και Χερσώνα.

«Τώρα, με την αποκοπή της προεξοχής Βούλενταρ, οι Ρώσοι θα μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον σιδηρόδρομο από το Ντονέτσκ προς τη Μαριούπολη. Αυτό θα απλοποιήσει γενικά τη ρωσική επιμελητεία στη νότια Ουκρανία κατά μήκος της ακτής της Αζοφικής Θάλασσας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Yan Gagin σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk δήλωσε ότι η ρωσική σημαία είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση του Βούλενταρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.