ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

BBC: «Γυρίζει ο τροχός υπέρ του Ισραήλ – Η σημερινή επίθεση αποτελεί άλλη μια ήττα για τη Χεζμπολάχ»

«Οι Ισραηλινοί είναι ρεαλιστές» γράφει ακόμη το BBC

BBC: «Γυρίζει ο τροχός υπέρ του Ισραήλ – Η σημερινή επίθεση αποτελεί άλλη μια ήττα για τη Χεζμπολάχ»

Εκτενές ρεπορτάζ του BBC αναφέρει ότι ακόμη ένα σημάδι ότι το Ισραήλ έχει ακριβή πληροφόρηση για την Χεζμπολάχ αποτελεί η τελευταία επίθεση του ισραηλινού στρατού που σκότωσε τον Ιμπραήμ Ακίλ, τον επικεφαλής της ομάδας επιχειρήσεων της οργάνωσης του Λιβάνου.

Τον Ιούλιο, σε μια άλλη αεροπορική επιδρομή στην Νταχιέ, το προπύργιο της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό, σκοτώθηκε ο Φουάντ Σουκρ, δεξί χέρι του ηγέτη της οργάνωσης Χασάν Νασράλα και υπεύθυνο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της οργάνωσης του Λιβάνου.

Η σημερινή επίθεση αποτελεί άλλη μια ήττα για τη Χεζμπολάχ, γράφει το BBC, σε μια βδομάδα κατά την οποία εξερράγησαν εκατοντάδες βομβητές και ασύρματοι πομποδέκτες που χρησιμοποιεί η οργάνωση, προκαλώντας χάος και πανικό σε ολόκληρο τον Λίβανο.

Φάνηκε, όπως επισημαίνεται, ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ είχε καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα επικοινωνίας της ομάδας.

Όσον αφορά στις επιθέσεις της Παρασκευής, το BBC σε άλλη ανάλυσή του επισημαίνει ότι δεκάδες ρουκέτες έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ και πως μια συνοριακή σύγκρουση, που διαρκεί ήδη έντεκα μήνες, φαίνεται να εντείνεται.

«Για πρώτη φορά, ύστερα από έντεκα μήνες, έχουμε την ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», είπε απόστρατος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των IDF.

«Επειδή κάτι γίνεται στην ουσία για να πληγεί η Χεζμπολάχ. Αυτό δεν συνέβαινε μέχρι τώρα», προσθέτει.

Αυτή την εβδομάδα το Ισραήλ βλέπει το ένα πλήγμα να διαδέχεται το άλλο κατά της Χεζμπολάχ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ισραηλινοί είναι ρεαλιστές, γράφει ακόμη το BBC, για να προσθέσει ότι δεν κηρύσσουν τη νίκη επί της Χεζμπολάχ, την οποία έχουν αναγνωρίσει, μετά από δεκαετίες, ως έναν τρομερό εχθρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.