AddThis Website Tools

Σε ένα υποθετικό σενάριο που θα οδηγηθούμε σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ρωσία θα έχει στο πλευρό της πέντε ισχυρές χώρες, κάτι που θα της επιτρέψει να απαντήσει στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αυτό αναφέρει η Daily Express. 

Το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη σχέδια να παρέμβει σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, καθώς φοβάται την έναρξη μιας μεγαλύτερης αντιπαράθεσης. Η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μια ισχυρή ένωση, ωστόσο, σε περίπτωση παγκόσμιας σύγκρουσης, η Ρωσία θα υπερασπιστεί τον εαυτό της. Επιπλέον, το Κρεμλίνο μπορεί να βασιστεί σε εξωτερική υποστήριξη.

Κίνα και Ινδία

Το Πεκίνο είναι ουδέτερο απέναντι στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. Προσπαθεί να μην υποστηρίζει ρητά καμία πλευρά. Παράλληλα, η Κίνα ισχυρίζεται ότι οι σχέσεις της με τη Ρωσία βρίσκονται σε επίπεδο «στρατηγικής εταιρικής σχέσης». Σε έναν υποθετικό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ΛΔΚ σίγουρα θα πολεμήσει στο πλευρό της Μόσχας.

Η Ινδία συνεχίζει να αναπτύσσει σχέσεις με τη Ρωσία, παρά την αμερικανική πίεση. Το κράτος δεν συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας. Το Κρεμλίνο είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων στο Νέο Δελχί. Οι χώρες υπέγραψαν συμφωνία πριν από τέσσερα χρόνια για την πώληση αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων  S-400 ύψους 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Νότια Αφρική, Βραζιλία και Μεξικό

Η Νότια Αφρική ανανέωσε τη συνεργασία της με το Κρεμλίνο. Τα κράτη αλληλεπιδρούν μεταξύ τους πιο στενά από ποτέ. Η χώρα έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι η Δύση εκφοβίζει συνεχώς τη Ρωσία. Η Μόσχα προσπαθεί να εισαγάγει θέσεις διατήρησης της ειρήνης στην παγκόσμια πολιτική.

Η Βραζιλία και το Μεξικό έδειξαν την πίστη τους στη Ρωσία με το να μην της επιβάλλουν περιορισμούς. Κανένα από τα κράτη δεν επέκρινε τη Μόσχα ως μέρος ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Δεν πρόκειται να επιβάλουμε οικονομικούς περιορισμούς γιατί θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου», δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού Λόπες Ομπραδόρ.

Να θυμίσουμε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Στόχος της είναι η αποναζοποίηση και αποστρατικοποίηση του γειτονικού κράτους, καθώς και η προστασία των αμάχων στο Ντονμπάς, οι οποίοι «επί οκτώ χρόνια υφίστανται γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου». Τα χτυπήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής, καθώς και σε χώρους συσσώρευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία θέλει να συμπεριλάβει την Κίνα στην αντιρωσική εκστρατεία της Δύσης. Αυτό αναφέρθηκε προηγουμένως στο υλικό της κινεζικής έκδοσης των Global Times.