ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Δανία: Σταματά την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F-16 μετά το 2024

Λόγω των αναγκών εκπαίδευσης για τη μετάβαση στα F-35, αναφέρουν οι Δανοί

Δανία: Σταματά την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στα F-16 μετά το 2024

Η Δανία θα σταματήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων F-16 στο τέλος του 2024, καθώς η χώρα προχωρά στη λειτουργία των νέων μαχητικών αεροσκαφών F-35, δήλωσε ο Δανός Υπουργός Άμυνας, Τρόελς Λουντ Πόουλσεν, στις 24 Ιουνίου.

Οι πρώτοι Δανοί F-16 αναμένεται να φτάσουν στην Ουκρανία το καλοκαίρι του 2024, με την Δανία να στέλνει 19 μαχητικά αεροσκάφη F-16, καθώς και εξοπλισμό για αυτά.

Η εκπαίδευση περίπου 20 Ουκρανών πιλότων στο αεροδρόμιο Skrydstrup αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Η ανακοίνωση από την Αεροπορία της Δανίας, έρχεται λίγο μετά από αντίστοιχη δήλωση της USAF για μειωμένους ρυθμούς εκπαίδευσης μίας ακόμη μερίδας Ουκρανών στα F-16. 

Σύμφωνα με το Κίεβο, υπάρχουν 30 πιλότοι έτοιμοι να ξεκινήσουν την εκπαίδευση στη βάση Morris Air National Guard στο Tucson της Αριζόνα, ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δηλώνει ότι το πρόγραμμα μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 12 μαθητές τη φορά.

Η ίδια περιορισμένη διαθεσιμότητα παρατηρείται και στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στη Δανία και τη Ρουμανία.

Η Ουκρανία επίσημα ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκπαιδεύσουν τους επιπλέον πιλότους στη βάση του Tucson, αλλά το αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς της Αριζόνα, Maj. Erin Hannigan, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στην έλλειψη θέσεων, όπως η χρηματοδότηση, οι αιτήσεις από άλλες χώρες και η εκπαίδευση των μαθητών στην αγγλική γλώσσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.