Δεκάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες εθελοντές προσέρχονται στα σημεία επιστράτευσης σε όλη την χώρα προκειμένου να στελεχώσουν νέες μονάδες του βορειοκορεατικού εκστρατευτικού σώματος στην Ουκρανία.

Ουκρανικοί λογαριασμοί στο Χ δείχνουν ότι το πάθος των Βορειοκορεατών να πολεμήσουν τους Ουκρανούς και τους μισθοφόρους από διάφορες χώρες, είναι τέτοιο που τελειώνουν πολύ γρήγορα τα αποθέματα των ρωσικών στολών.

Η Βόρειος Κορέα έχει συμφωνήσει να στείλει 40.000 εθελοντές του βορειοκορεατικού Στρατού στην Ουκρανία. Ήδη έχουν στρατευθεί 11-12.000, εκ των οποίων οι 1500 είναι στελέχη ή πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, όπως διαρέεται από την Πιονγκ Γιανγκ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στη Σεούλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποστολή στρατευμάτων από τη Βόρεια Κορέα στην Ουκρανία.

Ο Γκεόργκι Ζινόβιεβ, ο πλέον υψηλόβαθμος Ρώσος απεσταλμένος στη Σεούλ, δήλωσε στο Yonhap ότι συναντήθηκε με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, τον Κιμ Χονγκ-κιουν, νωρίτερα σήμερα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μόσχα δήλωσε ότι «δεν κατανοεί την διαμαρτυρία της Σεούλ η οποία αναμειγνύεται στα εσωτερικά τρίτων χωρών».