ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Δίνει το στίγμα για μελλοντικές επιχειρήσεις ο Κ.Μπουντάνοφ: «Πιο εύκολο να καταλάβουμε την Κριμαία από το Ντονμπάς»

«Η χερσόνησος είναι σχετικά εύκολο να απομονωθεί και να καταληφθεί με αποφασιστικές επιθετικές ενέργειες» δήλωσε

Δίνει το στίγμα για μελλοντικές επιχειρήσεις ο Κ.Μπουντάνοφ: «Πιο εύκολο να καταλάβουμε την Κριμαία από το Ντονμπάς»

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Κίριλο Μπουντάνοφ, δήλωσε ότι η απελευθέρωση της Κριμαίας είναι στρατιωτικά πιο εύκολη από την απελευθέρωση του Ντονμπάς.

Αυτό οφείλεται στα στρατηγικά χαρακτηριστικά της χερσονήσου, σε σύγκριση με το εκτεταμένο μέτωπο του Ντονμπάς, που έχει μήκος πάνω από 1.000 χιλιόμετρα και βάθος μεγαλύτερο των 200 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον Μπουντάνοφ, η Κριμαία διαθέτει δύο κύρια σημεία εισόδου: τη Γέφυρα της Κριμαίας (Γέφυρα Κερτς) και τον ισθμό του Πέρεκοπ.

Η καταστροφή αυτών των επικοινωνιακών γραμμών θα μπορούσε να απομονώσει την Κριμαία, καθιστώντας ευκολότερη την απελευθέρωσή της.

Ο Μπουντάνοφ σημείωσε ότι η ιστορία δείχνει πως η Κριμαία έχει κατακτηθεί πολλές φορές, παρά την εικόνα της ως απρόσβλητο φρούριο.

Η Ουκρανία σχεδιάζει να απομονώσει την Κριμαία μέσω συνδυασμένων πιέσεων από τα στρατεύματα και καταστροφή των ρωσικών επικοινωνιακών γραμμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπουντάνοφ ανέφερε ότι η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία εργάζεται πάνω σε μια σύνθετη λύση που θα μπορούσε να καταστρέψει τη Γέφυρα της Κριμαίας τους επόμενους μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.