ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών: Η Ρωσία χάνει 1.000 στρατιώτες την ημέρα στην ανατ. Ουκρανία!

Τι λένε τα δυτικά δημοσιεύματα

Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών: Η Ρωσία χάνει 1.000 στρατιώτες την ημέρα στην ανατ. Ουκρανία!

Μια άκρως ζοφερή έκθεση των δυτικών μυστικών υπηρεσιών φέρουν στο φως οι New York Times αναφορικά με τις απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Χαρκόβου.

Όπως λένε οι δυτικές εκτιμήσεις η Ρωσία χάνει περί τους 1.000 στρατιώτες την ημέρα (νεκρούς και τραυματίες) στο αιματηρό μέτωπο, κυρίως του Χαρκόβου, όπου έχει ξεκινη΄σει από το Μάιο μια νέα επίθεση.

Κατά μέσο όρο 1.000 Ρώσοι στρατιώτες ημερησίως σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην Ουκρανία τον Μάιο, εν μέσω κυμάτων μετωπικών επιθέσεων κατά της ουκρανικής άμυνας, δήλωσαν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με τους New York Times.

Η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε το ποσοστό των θυμάτων σε 1.200 την ημέρα τον Μάιο, το οποίο είπε ότι ήταν το υψηλότερο που αναφέρθηκε από την έναρξη του πολέμου.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ή τραυματιών της Ρωσίας από τότε που ξεκίνησε την εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022 ανέρχεται πλέον σε περίπου 500.000.

Δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς τους στρατιώτες σκοτώθηκαν και πόσοι τραυματίστηκαν.

Η αναφερόμενη αύξηση των θυμάτων τον Μάιο ήρθε καθώς η Ρωσία ενέτεινε τις επιθέσεις της σε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή του Χαρκόβου, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία στη βόρεια Ουκρανία.

Η Ρωσία στέλνει στρατεύματα σε μετωπικές επιθέσεις με πολλές απώλειες, γνωστές ως επιθέσεις με ανθρώπινο κύμα ή «μηχανή κρέατος».

Οι επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν από τη Ρωσία σε βίαιες μάχες για να καταλάβει τον έλεγχο των πόλεων Avdiikva και Bakhmut πέρυσι, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους Times ότι αποδεικνύονται λιγότερο επιτυχημένες τώρα.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους Times ότι η Ρωσία μπόρεσε να αναπληρώσει τον αριθμό των στρατευμάτων της, στρατολογώντας περίπου 25.000 έως 30.000 στρατιώτες το μήνα, ενώ η Ουκρανία αγωνίζεται να βρει νέους νεοσύλλεκτους.

Το καθεστώς Ζελένσκι επιμένει από την πλευρά του ότι η Ουκρανία έχει χάσει μόνο 31.000 στρατιώτες από την έναρξη του πολέμου, αλλά αξιωματούχοι των δυτικών μυστικών υπηρεσιών είπαν στην Washington Post ότι ο αριθμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.

Η Ρωσία έχει προσφέρει σχετικά προσοδοφόρα συμβόλαια σε νεοσύλλεκτους, έχει επισύρει χιλιάδες αιχμαλώτους στο στρατό και έχει προσλάβει ξένους μισθοφόρους για να αντικαταστήσουν τις απώλειές της.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Ρωσία κάλεσε 300.000 πολίτες στο στρατό, αλλά είναι απίθανο το Κρεμλίνο να χρειαστεί να ξεκινήσει άλλο σχέδιο στο εγγύς μέλλον, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στους Times.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.