ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί πολίτες επιτέθηκαν σε ανθρωπιστική αποστολή βοήθειας προς τη Γάζα (βίντεο)

Μπλόκαραν φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα - Διέλυσαν τα κουτιά και άδειασαν τα περιεχόμενά τους στην άσφαλτο

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί πολίτες επιτέθηκαν σε ανθρωπιστική αποστολή βοήθειας προς τη Γάζα (βίντεο)

Ισραηλινοί πολίτες εμπόδισαν φορτηγά που μετέφεραν βοήθεια να συνεχίσουν την πορεία τους με προορισμό τη Γάζα, πετώντας πακέτα τροφίμων στο δρόμο, σε ένα ακόμη επεισόδιο από όσα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν Ισραηλινούς να ρίχνουν προμήθειες από φορτηγά στην άσφαλτο, ενώ τα χαρτοκιβώτια διαλύονται και τα περιεχόμενά τους διασκορπίζονται στον δρόμο.

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο νότιο Ισραήλ μετά από παρόμοια διαμαρτυρία Ισραηλινών που είναι αντίθετοι στην παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών σε περιοχή που ελέγχεται από την Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν ακατάπαυστα και τη Ράφα, όπου παραμένουν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι. Πολλοί άνθρωποι περπατούν μίλια για να αναζητήσουν καταφύγιο, κουβαλώντας ό,τι θα μπορούσε να τους βοηθήσει να επιβιώσουν.

«Νιώθω ότι αυτό είναι το τέλος. Νιώθω ότι όλοι μας θα σκοτωθούμε στη Ράφα. Οι άνθρωποι είχαν παραμείνει στη Ράφα πιστεύοντας ότι θα είναι ασφαλείς κι ελπίζοντας ότι η παγκόσμια κοινότητα θα εμπόδιζε την εισβολή. Τώρα όλος ο πλανήτης μας έχει εγκαταλείψει στη μοίρα μας και όλοι μας νιώθουμε προδομένοι. Είμαστε απογοητευμένοι», δήλωσε το Σάββατο ένας από τους εγκλωβισμένους.

«Ζούμε αδιανόητες καταστάσεις, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ν’ αναζητούν καταφύγιο. Οι άνθρωποι είναι χλωμοί, αδυνατισμένοι, εξουθενωμένοι και φοβισμένοι. Οι δυνάμεις τους, τους έχουν εγκαταλείψει. Υπάρχουν παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι και ΑμεΑ που προσπαθούν να φύγουν με αναπηρικά καροτσάκια. Οι τραυματίες καλούνται να φύγουν από το νοσοκομείο με επιδέσμους που μπήκαν πρόσφατα και ανοιχτές ακόμη πληγές. Πώς γίνεται να φύγουν;» προσέθεσε.

Σε άλλα μέρη της Λωρίδας της Γάζας, στήνονται σκηνές και παράγκες κατασκευασμένες από κομμάτια ξύλου και νάιλον.

Στη Ράφα δεν έχει αφιχθεί καμία ανθρωπιστική βοήθεια από τότε που το Ισραήλ κατέλαβε το πέρασμα της Ράφα και απέκλεισε το πέρασμα Καρέμ Αμπού Σάλεμ.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.