ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

ΕΕ – Ουκρανία: Υπέγραψαν συμφωνία για «εγγυήσεις ασφαλείας»

Ενισχύεται η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

ΕΕ – Ουκρανία: Υπέγραψαν συμφωνία για «εγγυήσεις ασφαλείας»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ουκρανία υπέγραψαν συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια διήμερης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρέστη για την υπογραφή της συμφωνίας, την οποία υπέγραψαν εκ μέρους της ΕΕ οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει τη δέσμευση της ΕΕ να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία σε εννέα τομείς, όπως παραδόσεις όπλων, στρατιωτική εκπαίδευση, συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία και αποναρκοθέτηση.

Σε περίπτωση «μελλοντικής επίθεσης» κατά της Ουκρανίας, οι πλευρές θα συσκεφθούν εντός 24 ωρών για να καθορίσουν τις ανάγκες του Κιέβου και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία αυτή δεν αναφέρει το ύψος της βοήθειας, αλλά η διάρκειά της είναι δέκα έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική της Δύσης να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Ρωσίας για τερματισμό της στρατιωτικής υποστήριξης του καθεστώτος Ζελένσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.