ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γενική ρωσική επίθεση σε όλο το ανατολικό μέτωπο: 150.000 προσωπικού επιτίθενται «εφ’όπλου λόγχης»… παντού! (upd)

Από δύο κατευθύνσεις η ρωσική αντεπίθεση

Γενική ρωσική επίθεση σε όλο το ανατολικό μέτωπο: 150.000 προσωπικού επιτίθενται «εφ’όπλου λόγχης»… παντού! (upd)

(Ανανέωση): Γενική επίθεση φαίνεται ότι έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ώρες «αθόρυβα» οι ρωσικές δυνάμεις σε ένα μήκος 600 χλμ. στο ανατολικό μέτωπο.

Στο Κουρσκ μετά την αιφνιδιαστική αντεπίθεση των ρωσικών δυνάμεων στις 8 Σεπτεμβρίου οι ρωσικές μονάδες με επικεφαλής της επίθεσης την 155ης Ταξιαρχία Πεζοναυτών έχουν αρχίσει να πιέζουν ασφυκτικά τις ουκρανικές δυνάμεις πίσω στη γραμμή των συνόρων.

Οι Ρώσοι  πιέζουν από δύο κύριες κατευθύνσεις: Από το Κορένοβο νότια προς το Σαγκόστ και από το Τρόιτσκοε προς την Γκόρντιβκα.

Στην Ουκραίνσκα επίσης επίσης επιτίθενται οι Ρώσοι:

Τα ουκρανικά εδαφικά κέρδη έχουν μειωθεί κατά 10% εξαιτίας της διαρκούς ρωσικής πίεσης στο Κουρσκ αν και για πολλούς η πραγματική ρωσική αντεπίθεση δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη και οι συγκεκριμένες κινήσεις έχουν απλώς το χαρακτήρα της επιθετικής αναγνώρισης.

Στο Τσάσιβ Γιαρ τις τελευταίες ώρες επιτίθενται κατά κύματα με τις δυνάμεις τεθωρακισμένων να κτυπούν τις τελευταίες οχυρές θέσεις των Ουκρανών:

Το κύριο δίλλημα της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης είναι τώρα εάν θα πρέπει να ενισχύσει  τις δυνάμεις της στο Κουρσκ ή εάν θα στείλει όσες ενισχύσεις μπορεί να διαθέτει στο Pokrovsk, τον κύριο κόμβο ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων η κατάληψη του οποίου θα σηματοδοτήσει την οριστική εκδίωξη των Ουκρανών από το Ντόνετσκ.

Οι ΗΠΑ θεωρούν το Ποκρόβσκ ως την περιοχή που πρέπει να στραφεί η κύρια προσπάθεια των ουκρανικών δυνάμεων, αλλά οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις στα προάστια του Προχόρσκ

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι η διατήρηση του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία – Pokrovsk) είναι κρίσιμο. Και οι Ρώσοι βρίσκονται μόλις 7 χλμ. από το κέντρο τους, δίνοντας μάχες στα προάστια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Patrick Ryder ήταν απόλυτα σαφής και δείχνει με αυτό τον τρόπο πόσο στρατηγικής σημασίας είναι η πόλη Pokrovsk.

«Αυτή η συγκεκριμένη πόλη – το Ποκρόβσκ – βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι, ειδικά όσον αφορά τις γραμμές επικοινωνίας, επομένως, φυσικά, είναι σημαντικό για την Ουκρανία να την κρατήσει», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί κάνουν «ότι μπορούν» για να διατηρήσουν τον έλεγχο της πόλης.

Η εμπειρία έχει δείξει όμως ότι όταν οι Ρώσοι αποφασίζουν να καταλάβουν μία πόλη το πετυχαίνουν όσο καιρό και όση προσπάθεια και θυσίες και αν απαιτηθούν.

Την ίδια ώρα στο Χάρκοβο, η 92η Ταξιαρχία του ουκρανικού Στρατού απέκρουσε ρωσική επίθεση, με τους Ουκρανούς να ισχυρίζονται την καταστροφή δύο ΤΟΜΑ BMP-2 και ένός άρματος T-72.

Η ρωσική επίθεση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ενώ η  ρωσική πίεση γύρω από το Kupiansk γίνεται έντονη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.