ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Λευκορωσία διέταξε γενικό συναγερμό – Οι Ουκρανοί πιέζουν το Κουρσκ – Στρατιωτικός νόμος σε Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ

Όλα ανοικτά στα επόμενα 24ωρα

Η Λευκορωσία διέταξε γενικό συναγερμό – Οι Ουκρανοί πιέζουν το Κουρσκ –  Στρατιωτικός νόμος σε Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ

Αύξηση της πίεσης των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισέλθει στον θύλακα του Κούρσκ, αναμένουν τα επόμενα 24ωρα οι Ρώσοι: Μία Ταξιαρχία των Ουκρανών πέρασε και αυτή από τα σύνορα και έχει εμπλακεί σε μάχες.

Κηρύχθηκαν από την Μόσχα σε καθεστώς «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», δηλαδή στρατιωτικού νόμου, Κούρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Εκτός από το Κούρσκ οι Ρώσοι θεωρούν ότι μπορεί να υπάρχουν επιθέσεις και στις δύο άλλες πόλεις.

Η Λευκορωσία κήρυξε σε κατάσταση συναγερμού τις ένοπλες δυνάμεις της και υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο της «συμμαχικής αλληλεγγύης» του CSTO και να μπει στο ουκρανικό έδαφος προς την κατεύθυνση του Κιέβου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι Ουκρανοί συνέχισαν την πίεση γύρω από το Κορένοβο, όπου βρίσκεται το ρωσικό κέντρο διοίκησης και προσπαθούν να καταλάβουν ολοκληρωτικά την κωμόπολη Σούντζα, αλλά δεν το έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής καθώς  στοιχεία της ρωσικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της 810ης Φρουράς, απέτρεψε την ολοκληρωτική κατάληψή της.

Η μάχη-«κλειδί», για την ώρα, δίνεται στο Κορένοβο.

Οι αρχικές 2.000 του ουκρανικού προσωπικού στον θύλακα του Κούρσκ έχουν ξεπεράσει τις 10.000 σε ανάπτυξη στο ρωσικό έδαφος, αλλά και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεπεράσει τις 20.000 πλέον.

Οι ρωσικές πηγές είναι συγκρατημένες για την πορεία των επιχειρήσεων, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείουν διάσπαση της άμυνάς τους, ειδικά στην γραμμή Gornal – Guevo – Plekhovo, νότια της Σούτζα, αλλά επικεντρώνονται στην άμυνα του πυρηνικού σταθμού για τον οποίο εξέδωσε ανακοίνωση ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Ρ.Γκρόσι.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να εφαρμόσουν τακτικές «κεραυνοβόλου πολέμου», παρακάμπτοντάς τις εστίες αντίστασης των Ρώσων και προχωρώντας με ελιγμούς σε σημεία που θα μπορέσουν να στήσουν ισχυρή άμυνα αναμένοντας την ρωσική αντεπίθεση.

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο δεν ανακοινώνει τίποτα και εδώ αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις: Η Λευκορωσία, όπως προαναφέραμε, έχει διατάξει συναγερμό στις ένοπλες δυνάμεις της και οι εικόνες των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard-2 και Leopard-1 στο Κούρσκ, 81 χρόνια μετά την μεγαλύτερη αρματομαχία όλων των πολέμων του 1943 στην ίδια περιοχή, έχει ξυπνήσει ανακλαστικά και μνήμες στους Ρώσους που ίσως αυτή την φορά δεν είναι τόσο «ψύχραιμοι».

Ο τ. πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρα,  Ν.Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «Τα ρωσικά άρματα μάχης μπορεί πάλι να φτάσουν πάλι στην πλατεία μπροστά από το κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο» εξαπολύοντας ευθεία απειλή κατά της Γερμανίας!

Σίγουρα η ουκρανική ορμή δεν θα εξαντληθεί τις επόμενες 48 ώρες παρά το σφυροκόπημα που δέχεται από την ρωσική Αεροπορία.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αν πιεστεί η ρωσική άμυνα: Από την άμεση εμπλοκή της Λευκορωσίας με κίνηση προς το Κίεβο, μέχρι και την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων προκειμένου να δημιουργηθεί “no-man-land” στα μετόπισθεν των ουκρανικών δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το οξύμωρο είναι ότι σε όλα τα άλλα μέτωπα, οι Ρώσοι κερδίζουν έδαφος και συνεχίζουν τις επιθέσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.